Dobrý deň,
vedel by mi prosím niekto poradiť?
Od mája 2021 som čerpala MD, v januári 2022 som pokračovala v RD. Momentálne som tehotná, nástup na materskú február 2024. Pracovný pomer stále trvá.
Ak by som si tento rok vyčerpala napr. 3 dni dovolenky, pomohlo by mi to pri navýšení materskej?
Za rady vám ďakujem.
@o_livia mne to pomohlo si navysit dalsiu MD..treba si ale najskor zistit ako budete mat tu dovolenku zaplatenu-sumu a podla toho si to viete vypocitat ci vam to navysi alebo nie..lebo ak si zoberiete dovolenku,uz to nebude retazovy porod..a dovolenku si neberte cez vikend,sviatok..dajte si to na bezny den napr.utorok,streda
Nikde na svete nemaju zeny MD a RD tak dlho, ako na Slovensku. Prepac, ale si pomaly treti rok doma a teraz dalsie tri roky? Ved v poriadku, ako chces, ale spekulovat, ako dostat este viac penazi? A co takto ist do prace?
@stanielka17 ak je taká možnosť a povoľuje to zákon, nebrala by som to ako špekulovanie.
A každý človek ma na to osobne dôvody prečo potrebuje príjem navýšiť.
@o_livia Ale ved existuje sposob ako navysit prijem - ist do prace, nie?
@stanielka17 a deti dám kam prosím vás jedno ešte nemá 3 a druhé je na ceste?
@o_livia No tak teraz nie, ale trojrocne si mohla dat pred rokom a pol do jasli/skolky a teraz by si mala financnu rezervu na druhe.
@stanielka17 pani myslím že toto sú moje osobne veci, ak sa vás to netýka neviem prečo by vás to malo zaujímať.
@o_livia no dovolenkou si materskú nezvýšiš....ďaľšia nemenej podstatná vec je, že ak nastúpiš do práce, nie si v ochrannej lehote...teda respektíve si neviem predstaviť mesiac vopred nahlásiť návrat do práce, vyčerpať pár dní dovolenky a oznámiť hneď že si tehotná a vraciaš sa na RD.....a tým že sa vrátiš do práce, materská prestáva byť reťazová, takže teoreticky ti môže výsť aj nižšia ako prvá.....
@o_livia nie