Ahojte, ma niekto skúsenosť s platením dobrovoľného poisteného? Aby teda vyšla vyššia materská. Alebo ako navýšiť materskú okrem toho mať co najvyšší plat? Ďakujem
@andula1988 som este len v 7tt a ano pracovala som, momentálne som pn
Aký máš ekonomický status? Máš u niekoho aktívnu pracovnú zmluvu? Ak áno, súbeh dobrovoľného poistenia a poistenia cez zamestnávateľa nie je možný. Čiže nie je možne si "priplatiť", aby si mala maximum
Ak si (dobrovoľne?) nezamestnaná alebo SZČO, dá sa to urobiť tak, že dobrovoľne tam platís tak, aby ti vyšlo maximum a potom ho naozaj aj dostaneš...
treba si ale dať pozor, aby si 1. splnila všetky podmienky na priznanie materskej 2. nevložila do toho viac, ako to, čo dostaneš.
@magaret7 tu je taká kalkulačka. Ty si osoba typ 3, žiaľ, ak sa chceš poistiť nemocensky, musíš sa automaticky aj dôchodkovo.
Myslela som, zistit si, ako a z akého obdobia sa vypočíta materské pri dobrovoľnom poistení, lebo toto z hlavy neviem
@draik ak je v 7tt a poistila by sa dajme tomu este zajtra by to mohla stihnut ale co v takom pripade ze je na PN .... tam sa dnp neplati ale je aktivne, treba tu pn najskor prerusit?
@andula1988
Závisí od toho, či je nárok na dávku v PN a inak je potrebné aspoň pár dní DNP zaplatiť.
@draik pise ze je momentalne na PN ale neviem ci sla hned po skonceni PP... a splna podmienky 270dni np.
Prosim a mozem sa spytat ze ked mam dnp a som pn ... to dnp normalne bezi netreba to nejako dokladovat ? Lebo nosim na socialku len papier na peniaze, a pn normalne dostavam
Pripnem sa
@andula1988
Beží a pri poberani nemocenského nie je potrebné DNP zo zákona platiť.
@draik ano ano dakujem, takze ono je postacujuci len ten papier ako prechodka co sa dava na konci mesiaca
@magaret7 zalezi aj v akom si tyzdni tt, ci pracujes alebo si pracovala ...