Návrh na rodičovský príspevok v roku 2011

hankast
2. mar 2011

Dnes ráno som počula ,že istý pán poslanec podal návrh do parlamentu na zmenu výšky rodičovsého príspevku od budúceho roka.Ak to schvália mali by byť dve výšky.Súčastných 190 eur budú dostávať matky ,ktoré pracujú.A matky ,ktoré nepracujú a celý den sa starajú o svoje deti budú dostávať 90eur.Dúfam že tento blud v parlamente neprejde.Takže mamičky detí do jaslí a hor sa do roboty ,lebo ináč nemáte v tomto štáte nárok na nič.

lusana
2. mar 2011

@hankast zle si to pochopila, matky, ktoré nemajú odrobené pred materskou 270 dní, tak dostanú nižší príspevokm, takže sa to týka dlhodobo nezamestnaných

adka12
2. mar 2011

Baby tu je článok: http://tvnoviny.sk/sekcia/spravy/ekonomika/kani...
A podľa mňa je to super vymyslené a plne podporujem tento návrh. Ak nemáš ty alebo manžel odrobených 270 dní za posledné 4 roky, zníži sa ti RD na 95€. Vysokoškoláci budú jediná výnimka. Toto je skôr zamerané na cigáňov, ktorí nič nerobia a ešte sa im v januári aj zvýšil RD. Ostaných sa to podľa mňa dotkne len vo veľmi mizivom percente.

lusana
2. mar 2011

je to preto, aby ľudia pochopili, že sa im oplatí pracovať, že budú mať nejakú výhodu

hankast
autor
2. mar 2011

Ok baby v tej správe v radiu to bolo prezentované trochu inač.Preto ma to tak pobúrilo.Uvidíme čím nás ešte prekvapia.

nini78
2. mar 2011

to je dobre vymyslené 😉

dusika11
2. mar 2011

@adka12 otazka znie..kto nas na vychode ochrani potom pred zvysenou kriminalitou..ved uz teraz tu hlusia lunikovci dochodcov a bezbrannych za par supiek..a co bude potom ked sa im znizia davky...mne vypacili garaz..mama nastatie nebola doma..inac by na hluk urcite vysla z domu..no kto mi ocharni mamu pred nimi...budu kradnut a vrazdit ovela viac...

soporova
2. mar 2011

KONEČNE, aspoň niekto rozumný sa našiel, len aby to tak zostalo, aby to nezmenili 🙂

katka888
2. mar 2011

suhlas.... najma ak sa berie do uvahy aj to, ci pracoval ocko pred tym , ako spravil dieta ... ak za 4 roky nie je clovek schopny sa sam o seba postarat, mal by zvazit zalozenie rodiny.... urcite existuju nejake vynimocne objektivne vynimky, ale to je tak mizive percento, ze naozaj v porovnani so zneuzivanim davok soc. dkazaneho obyvatelstva , zamyslenie sa a prepracovanie takeho navrhu do detailov ma svoje opodstatnenie....

benne
2. mar 2011

@dusika11 presne preto si myslím,že to neprejde.. inak ma až zamrazilo, ked som si prečítala uvod.. ešte šťastie, že tam hned bol ten link na článok.. že by sa rátal aj manžel.. 😉 Hoci, kým by nadobudol platnosť.. to už sa asi budem aj do práce už chystať...

katka888
2. mar 2011

@dusika11
vychod by bolo potrebne riesit tak, ze im mozu siahnut aj na davky, za kazdy priestupok erejno prospesne prace, odrobenie x hodin, hned by sme tu mali cistejsie, krajsie, cesty lepsie .... a minule, ked sme sli cez secovce s mm cez tyzden v pracovny den, tak sme skonstatovali, ze kazdy , kto berie nejake davky v nezamestnanosti a podobne, by mal tiez tie davky odrobit.... a poriadok bude najma, ak si romovia zacnu robit poriadky medzi vlastnou krvou... ked ti uvedomelejsi budu pretlacovat dodrziavanie poriadku...

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
babatko88
2. mar 2011

ja si myslím, že to nie je zlý nápad, aspoň obmedzíme darmožráčov, avšak pre maminy, ktoré napr. študovali VŠ je to zlé ☹ tak neviem, ale prejsť by to mohlo... alebo by mohli zvýšiť aj tých 21e na dieťa (neviem rýchlo ako sa to volá 😀 )

dominika1988
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
babatko88
2. mar 2011

@dominika1988 áno, práve som si všimla, najprv som napísala a až potom som si to celé prečítala 😀

katka888
2. mar 2011

@babatko88
a este chcu do toho zahrnut aj otov, ci aj ti napr odrobili, cize ja to chapem tak, ze ak mamina nie, otec by mal, co je spravne

cairka
2. mar 2011

takže o nepracujúcu vydatú matku (napríklad na druhej rodičovskej po sebe) sa "postará" zamestnaný manžel a zaslúži si vyšší príspevok a nepracujúca slobodná matka (napríklad na 2 rodičovskej po sebe) sa pôjde pásť...

anulienkaf
2. mar 2011

juj, ako mi odlahlo, vecer som sa rozculovala pri prvej reakcii ked som to pocula, ale ked som to precitala cele bliklo mi, deti vetra sa neda vecne podporovat, mnozia sa ako hlodavce a o chudata decka sa aj tak nestaraju 😖

anjelicek26
2. mar 2011

@cairka - nepracujuca slobodna matka na druhej rodicovskej po sebe - ma do troch rokov dietata narok na vyzivne od ex pre seba a na vyzivne pre obe deti. Past sa urcite nebude.

cairka
2. mar 2011

@anjelicek26 , ale to má nárok aj keby dostala 190€, takže stále bude o 100€ v mínuse

babatko88
2. mar 2011

@katka888 áno, to som pochopila, ak sú zobraný, tak je to v pohode, mne sa to celkom páči 😎

anjelicek26
2. mar 2011

@cairka - tak ma napada - otec dietata aj ked z rodinou nezije stale ostava otcom dietata, ak pracoval, tak preco by mala zena dostat len 90 eur pre to ich spolocne dieta? Myslim, ze maminka dostane tych 190 eur, aj ked pracuje jej EX... ved pred zakonom to moze byt jedno,ci su spolu alebo nie, hlavne, ze jeden z nich plati dane a odvody...

babatko88
2. mar 2011

@cairka v akom mínuse? nárok má len na to, čo už je schválené, nikdy popredu nevieš koľko dostaneš, vieš len, koľko je ten rok,... budúci to už môže byť úplne inak

babatko88
2. mar 2011

@anjelicek26 práveže nie, oni týmto aj chcú docieliť, aby sa rodičia dieťaťa vzali... a potom bude rozvodov jedna radosť 😠 ruka ruku umýva, nahrávajú jeden druhému

kalifa28
2. mar 2011

@dusika11 chapem tvoje obavy, ale dokedy sa im budu slušní ludia prisposobovat? dokedy sa ich budu ludia bat? dokedy budeme na nich doplácat? Nemyslíš, že keby sa prestali priživovat na soc. prispevkoch, bolo by ich menej? že keby stat konečne prestal podporovat týchto darmožráčov, bol by to v KONECNOM DOSLEDKU krok vpred? možno nie v tomto storočí, raz možno určite... pre mna toto napad na jednotku...

cairka
2. mar 2011

@babatko88 , ale aký je rozdiel medzi vydatou a slobodnou matkou na druhej rodičovskej po sebe? prečo by jedna mala mať nárok a druhá nie 😅
@anjelicek26 , no záleží, ako by to dali do zákona - ak by bolo otec dieťaťa, tak áno, ak by bol manžel matky, tak nie...
a u nás napríklad otec detí nie je 😝

babatko88
2. mar 2011

@kalifa28 máš pravdu, úplne s tebou súhlasím... a bolo by viac peňazí pre slušných ľudí 😎

@cairka ja si myslím, že keď už si niekto spraví dve deti s jedným chlapom, tak asi to nebude len tak, tak prečo by sa nemali vziať?

cairka
2. mar 2011

@babatko88 , takže nepatrím k "slušným ľuďom" 😠 , lebo mám deti od 2 chlapov...a dokonca aj od dvoch matiek 😝

babatko88
2. mar 2011

@cairka to som nepovedala, nevykladaj si slová po svojom...to s tými dvomi matkami som nepochopila, s tými otcami si zase nepochopila ty mňa 😀 ja hovorím, že ak má žena 2deti s 1chlapom, tak to nebude len zo srandy a vziať by sa mohli... napr. kamoška má 3deti od 3chlapov, mala proste strašnú smolu, ale o tom teraz nehovoríme

onlika
2. mar 2011

@cairka podla mna, ked ides z RD na RD a pred tou prvou mas splnenu podmienku odvadzania platieb, tak sa Ti pocita stav pred prvou RD. A nie som si ista, ci myslia len vydate, podla mna ked zijete s otcom deti v jednej domacnosti, tak sa posudzujete spolocne, takze ak on je zamestnany, nie je dovod, aby si Ty dostavala nizsi RP

@dusika11 otazka vychodu SR je velmi tazko riesitelna a hlavne tam je treba urobit aj ine zakroky. Je to beh na dlhu trat a pre odvaznych zakonodarcov. A obavam sa, ze tak skoro sa to riesit nebude, aj ked toto by mohla byt prva lastovicka, ak prejde.
Je mi luto "normalnych" ludi na vychode, ale nejde to, aby niektro ludia len cerpali a nic nedavali a ostatni na nich prispievat. Ja zijem v Usti n. Labem a tu je tiez asi 10% obyvatelstva Romov. Nie je to az take strasne ako geta na vychode, ale tiez to stoji za to. A tiez ma hneva, ze ja platim vsetko aj mm, nase odvody do statnej kasy nie su male a narok mame na nic

cairka
2. mar 2011

@babatko88 , no keď ja nedostanem vyšší rodičák, tak ostane viac korún slušným ľuďom 😉 ja som ťa pochopila, ale koľko je žien ako tvoja kamarátka, že majú deti od viac otcov? a u nás je zas úplne iná situácia, pretože ja ako slobodná mám v starostlivosti 2 moje nebiodeti, ktoré nie sú ani biosúrodenci a teda má každá biomatku a biootca.