Ahojte maminy, vedeli by ste mi niektora poradit? momentalne som na materskej dovolenke, od januara prechadzam na rodicovsku s tym ze mam v praci zmluvu na dobu neurcitu na hlavny pracovny pomer. Chcela by som ale nastupit do prace uz od februara ale na polovicny uvazok. Vedeli by ste mi poradit co je pre mna vyhodnejsie? ci upravit povodnu pracovnu zmluvu ktoru mam na hlavny pracovny pomer a skratit ju na polovicu? alebo si vypytat novu zmluvu na dobu urcitu a na 1/2 uvazok? bojim ze ze ked si upravim povodnu zmluvu, tak sa mi vsetky davky ako PN alebo pripadne dalsia materska budu takisto kratit na 1/2. Dakujem za pomoc🙂
novu zmluvu. presne koli tomu co si pisala
ja som si dala upravovit povodnu zmluvu na 75% fondu, nic sa mi nekratilo ani dovolenka ani gastrace ani PN
Ako myslíš na 75% fondu? Nestretla som sa s tym este, robila si na 1/2 ci na 3/4 úväzok? Dakujem
No mne sa dovolenka bude krátiť, nastupujem od 1.1. na 60%, ale tak, že budem chodiť 3x do týždňa po 8 hod. a 2 dní budem doma a dovolenku budem mať tiež len vo výške 60 % z nároku. Neviete poradiť, či sa mi ponížiť aj zostatok minuloročnej?
A na gastrace pri uvazku 4hod.narok zo zakona nemas.
Ja by som sla do novej zmluvy. Je to istota.