Ahojte, aktuálne som na rodičovskej dovolenke, a zvažujem návrat do práce na čiastočný úväzok po tom co bude mať syn 1,5 roka. V teoretickej rovine, keby otehotniem ešte počas trvania rodičovskej dovolenky (t. j. stihla by som reťazovú MD) ako by sa mi vypočítala materská? Z toho čiastočného úväzku alebo by bola vo výške ako tá prvá ? Ďakujem
ciastocnym uvazkom si velmi pravdepodobne znizis matersku... bud nastupit na klasicky uvazok alebo pockat, ak planujete druhe
A ešte sa dopýtam, keby ten pracovný pomer ostane prerušený, a mne dajú inú zmluvu (na iný druh práce) tak to by mohlo fungovať, nemáte aj s takým skúsenosť?
No moment, chceš nastúpiť naspäť do pôvodnej práce na pôvodnú pozíciu len na skrátený úväzok alebo je to iná firma/ iná pozícia a pôvodný úväzok stále trvá? Lebo to je rozdiel.
@anabela_a chodte na 2-3dni do prace, nech vám dajú mzdu + vysokú odmenu, potom choďte na PN a v PN rovno na materskú. Takto môžete mať aj maximálnu
@anabela_a
ak planujete druhe dieta, odporucam nenastupovat do zamestnania na polovicny uvazok, lebo z toho by bolo vypocitana materska na druhe dieta
idealne je ist retazovo na druhu matersku, ktora bude minimalne taka vysoka ako ta prva