Návrat do práce po roku a pol a druhá materská

anabela_a
6. okt 2023

Ahojte, aktuálne som na rodičovskej dovolenke, a zvažujem návrat do práce na čiastočný úväzok po tom co bude mať syn 1,5 roka. V teoretickej rovine, keby otehotniem ešte počas trvania rodičovskej dovolenky (t. j. stihla by som reťazovú MD) ako by sa mi vypočítala materská? Z toho čiastočného úväzku alebo by bola vo výške ako tá prvá ? Ďakujem

marci77
6. okt 2023

@anabela_a

ak planujete druhe dieta, odporucam nenastupovat do zamestnania na polovicny uvazok, lebo z toho by bolo vypocitana materska na druhe dieta

idealne je ist retazovo na druhu matersku, ktora bude minimalne taka vysoka ako ta prva

kat_
6. okt 2023

ciastocnym uvazkom si velmi pravdepodobne znizis matersku... bud nastupit na klasicky uvazok alebo pockat, ak planujete druhe

anabela_a
autor
6. okt 2023

@marci77 ďakujem, aj som si myslela. Škoda 🙄

lienka.7
6. okt 2023

@anabela_a retazovu matersku by si nemala, keďže by si mala medzi 2 tehotenstvami prijem. materska by sa ti počítala z príjmu, co by si zarobila.

anabela_a
autor
6. okt 2023

A ešte sa dopýtam, keby ten pracovný pomer ostane prerušený, a mne dajú inú zmluvu (na iný druh práce) tak to by mohlo fungovať, nemáte aj s takým skúsenosť?

nafka0483
6. okt 2023

@anabela_a Akonahle budes mat zdanitelny prijem tak uz nie si na retazovej materskej.

lalala94
6. okt 2023

No moment, chceš nastúpiť naspäť do pôvodnej práce na pôvodnú pozíciu len na skrátený úväzok alebo je to iná firma/ iná pozícia a pôvodný úväzok stále trvá? Lebo to je rozdiel.

chadkroeger
10. okt 2023

@anabela_a chodte na 2-3dni do prace, nech vám dajú mzdu + vysokú odmenu, potom choďte na PN a v PN rovno na materskú. Takto môžete mať aj maximálnu