Ahojte. Idem si ku vam pre radu.Pred odchodom na matersku dovolenku som vo firme pracovala 20 rokov. Momentalne som na rodicovskej dovolenke. Z miesta sidla firmy som sa odstahovala 350 km a pracu, ktoru som vykonavala by som v sucasnom bydlisku vykonavat nemohla, ale inu ano, nakolko sa jedna o pracu v pozravinarskom rezorte, ale tu som ja nerobila, pred odchodom na matersku. Pred nastupom na rodicovsku, mi volala pani z personalneho, aby som si napisala ziadost o vycerpanie, alebo preplatenie dovolenky/to si presne nepamatam o co konkretne/. A potom pojdem na rodicovsku. Ja som si to ale nenapisala, nakolko mi bolo povedane, ze ak by som po rodicovskej isla na urad prace, mam si tu dovolenku dat preplatit potom po jej skonceni a prispevok z uradu prace mi vyjde ovela lepsie. Firmu vsak kupil novy majitel, teraz sa bojim, ci som urobila dobre. Vie mi v tom niekto poradit?Dakujem pekne
@amstelko nový majiteľ (zamestnávateľ) vstúpil presne do pozície toho pôvodného..zmena osoby nie je pre tvoje pracovno-právne záležitosti nijako podstatná..ale nie je mi jasné, ty tam chceš ostať pracovať po skončení RD alebo nie?..lebo v každom prípade sa dovolenka rieši podľa mna po skončení..dokonca aj počas RD vzniká dovolenka..tak načo to riešiť pred RD, nechápem..potom, keď nastúpiš, uvidíš..ako budeš postupovať..😉
@amstelko no veď si ju dáš preplatiť po skončení RD..keď sa dohodnete so zamestnávateľom na skončení pracovného pomeru..je to bežný postup..podľa mňa si nič nepokazila tým, že si neriešila dovolenku pred nástupom na MD.. ja som napr. nastupovala na MD hneď po skončení polročnej PN ( v tehu) a tiež mi ostala dovolenka..a teraz som ešte 3 mesiace na RD a dovolenku budem riešiť až pri nástupe do práce..
@lacibo citala som, ze najlepsie ju riesit po rodicovskej dovolenke, ale neviem ci si ju riadne cerpat a potom skoncit pracovny pomer alebo dat vypoved a nechat si ju preplatit/to si este zistim presne/a potom sa ist zaevidovat na urad prace a budem poberat najvyssiu moznu podporu lebo sa mi bude ratat z tej dovolenky, preto som sa pytala, ci dakto o tom nieco nevvie
@amstelko dieťa bude mať tri roky, nasledujúci deň si dáš čerpať dovolenku v ten deň aj skončenie PP (lebo výpoveď sa v ten deň berie až po ukončení smeny) a zvyšok dovolenky preplatiť.
Čiže jeden deň vyčerpať, ukončiť pracovný pomer, a aby si mala čo najviac dní na preplatenie.
Žiadnu dovolenku si teraz nedávaj preplatiť.
Takto som to urobila aj ja a mám max. podporu
@bruneta880 dakujem pekne, super pomoc, toto som chcela pocut, citat, dik
@amstelko v pohode, mne tu tiež pomohli baby 😉
Aj ja by som potrebovala radu pred materskou dovolenkou som mala 8 hodinovu pracovnu zmluvu a 25 dní dovolenky po návrate do práce mi zamestnávateľ znížil zmluvu na 4 hodinovu a uctovnicka mi povedala ze tých 25 dní mi bude vyplatené z 4 hodinovej pracovnej zmluvy
tak majitel s tymto podla mna nebude mat nic, to zalezi od toho ci sa zakony nezmenili odvtedy vies