Ahojte, zaciatkom januara mi konci MD. Nasledujuci den po skonceni mojej MD nastupuje manzel na MD. Dnes som volala na Upsvar, aby mi vystavili potvrdenie o nepoberani rodicovskeho prispevku, ktore je potrebne dolozit k manzelovej ziadosti o MD. Pani mi vsak v telefone povedala, ze nech ide manzel o den dva neskor na MD, aby mi vznikol narok na rodicak, kludne aj na den, vyplateny mi bude v plnej sume. Ak ja koncim MD 4.1. a manzel by isiel 6.1. na MD, ako to najjednoduchsie urobit? Poziadat najprv o MD otca od 6.1. a neskor poziadat spatne o RP za ten 1 den? A napriklad zaciatkom februara poziadat spatne o vyplatenie RP a poziadat aj o pozastavenie, kedy? Ake su vase skusenosti? Dakujem.
Pre rypavicne zeny, nechcem zneuzivat system, no sama pani z Upsvar mi to takto navrhla. Povedala: ked mate na to narok a existuje takato moznost, vyuzite ju. Ja som o nej ani nevedela.
K žiadosti o materské musel muž doložiť tuším čestné vyhlásenie, že nepoberáme ani jeden rodicak. A keď požiadas o rodicak, musíš potom požiadať aj o ukončenie poberania rodicaku deň na to. Poraď sa s pani na upsvar ako to spravit. Divím sa inak, že to sama navrhla 😁 Podľa mňa by si mala najprv poriešiť rodicak a potom muž žiadať o materské.
tak 6.1 je statny sviatok ale ano takto sa to bezne robi ty ukoncis MD napr 3.1. od 4.1. mas narok na RP pojdes na UPSVAR a poziadas o poberanie RP a zaroven poziadas o odnatie RP od 7.1. (nerob to po dni) a od 8.1.pojde muz na matersku (on mal ale oznamit zamestnavatelovi spravidla mesiac vopred datum nastupu (toto neviem ako mas porisene) samozrejme tlaciva rozhodnutia dospanes az do 30 dni ale vsetko sa vyplaca spatne tak to je ok
@loginexistuje dakujem, v praci vedia uz dlho. Teraz som len riesila potvrdenie, ze nepoberam RP.
treba to vyuzit ;) radit radsej nejdem nech netresnem somarinu