Dievcata, je povinne nastupit na matersku 6-8tyzdnov pred terminom?
Ci rozhodnutie zavisi na mne?
Planujem totiz byt v praci, alebo aspon robit na homeoffice kym budem moct a nerobi mi problem ani sa presuvat s bruchom do prace na aute.
Tak ak sa nic nezmeni a zdravotne budem v poriadku, oficialne planujem nastupit na matersku tak 2 tyzdne pred terminom.
Je to takto mozne???
Je to mozne, ale skratis si o tie tyzdne matersku.
a nemôžeš nastúpiť na materskú a pracovať na dohodu?
Kočky a ked sa nastupuje 6tyzdnov pred terminom tak normalne je materska tych 34tyzdnov ano? Nic sa neskracuje o tie 2 tyzdne ..nechcem ist 8tyzdnov pred terminom ...unudim sa doma 😅
Nooo, ale zalezi od platu. Mne ked prisiel vypocet, tak by sa mi neoplatilo pracovat lebo sa mi to velmi blizilo k CM. Ved si vypocitaj kolko dostanes.
Osobne som posledny mesiac skoro cely prelezala, a to som mala planov a planov 😂
@lucka_ke hej hej aj to mam v plane 😁
@floki1994 presne pre toto neplanujem sa ani ja doma susit. Ako nie ze by doma nebolo co robit, ale ja mam rada svoju pracu 🙂
@banalu no ja ak by som robila z domu posledne tyzdne pred terminom, tak sa mi to velmi oplati, lebo este usetrim na cestovnom a veru plat mi vyjde vyssi.
Chápem mám to rovnako a dokonca robím stále z domu takze pre mňa zbytočne...tých 6 týždnov bude pre mňa aj tak dlho..jedine že drobec príde skor 🙂
Chapem, ja som bola cele tehu na HO 👌
@banalu a to si v pohode zvladala?? Ci mala si nejako upraveny pracovny cas? Lebo ja planujem, ale urcite nie na plny uvazok, skor tak 2 hodinky denne. Mozno ani to nie.
Môžeš ísť kedykoľvek,ale ukratis sa. Lebo materské sa bude vyplácať iba od dátumu,od ktoreho požiadaš do pôrodu a následne 28 týždňov od pôrodu, ale maximálne do dátumu, kedy by sa ti ukončilo materské ak by si nastúpila 6 týždňov pred termínom. A aj keď nastupujes neskôr,nárok sa posudzuje ku 6 týždňu pred termínom
Moj pracovny cas bol normlane 8h, 10-18.00 niekedy aj call po 6tej, ale nie pravidelne. Na HO som bola vtedy uz cez rok, lebo korona a mala som to dobre zorganizovane + posledne dva mesiace som fungovala uz skor ako podpora cloveka co to po mne preberal. Ale aj tak som sla normalne 6 tyzdnov pred.
áno, ale ukrátiš sa o 4 týždne materského