Nástup na materskú počas pobytu v nemocnici

fufulica
17. okt 2014

Dnes som si volala doktorovi o výsledky hepatálnych testov, vraj mám zvýšené všetko čo môže byť zvýšené. Beriem na to tabletky Flavobion a Essentiale Forte už 14 týždňov, ale vždy boli testy ešte v norme. Výsledok je taký, že v pondelok mám prísť do nemocnice a budem znova hospitalizovaná. Problém mám taký, že budúci piatok mám nástup na materskú dovolenku, len neviem ako sa to rieši, keďže určite budem v nemocnici. Má niekto takúto skúsenosť? že ako sa to vlastne rieši...

liebling98
17. okt 2014

@fufulica Teraz chodíš do práce, alebo si na PN? Tipujem, že papier na materskú Ti Tvoj dr už vystavil a Ty si ho odovzdala na personálnom u zamestnávateľa.
Nastúpiš do nemocnice, dajú Ti papier na PN, manžel alebo partner ho odnesie k Tebe do práce s pripomenutie, že PN končí deň pred nástupom na materskú. Čo viac by si chcela riešiť? Hlavne aby ste boli s bábätkom v poriadku.

fufulica
autor
18. okt 2014

@liebling98 nie práveže som na PN (už 14 týždňov)a v piatok mám nástup na materskú...ale v pondelok idem do nemocnice, takže v piatok sa asi ťažko dostavím k svojej gynekologičke, aby mi vystavila materskú. Takže to asi znamená, že mi bude materská skrátená a nastúpim až po pôrode...

alysea
18. okt 2014

@fufulica ja som lezala v nemocnici 4 mesiace,PN som bola od potvrdenia tehotenstva.Poslala som muza po papiere k obvodnemu gynekologovi a on to cele povybavoval a vybehal....

liebling98
18. okt 2014

@fufulica na materskú nastupuješ zo zákona 6 (8 pri zdravotných dôvodoch) týždňov pred očakávaným dňom pôrodu. Po papier ku gyn pošli muža, nech ho aj odnesie Tvojmu zamestnávateľovi na personálne

liebling98
18. okt 2014

@fufulica a prečo si čakala na poslednú chvíľu? Ten papier Ti mohla vypísať už pred 2-3 týždňami. Ono to nejaký čas trvá, kým to zamestnávateľ potvrdí, pošle na sociálnu poisťovňu a tam to vyrátajú a rozhodnú a pošlú prvé materské.

fufulica
autor
19. okt 2014

@liebling98 ked som bola u doktorky pred 3 tyzdnami, povedala mi, ze mam prist 24.10.2014 ze k tomu datumu ukonci PN a vystavi mi papier na materskú. Takže som sa riadila tým, čo mi povedala. Lenže v piatok poobede som mala výsledky hepatálnych testov (tie mi nerobila moja gynekologička, ale riziková ambulancia v nemocnici na ktorú som bola preradená t. j. moja gynekologička mi vystavila PN-ku v júli a tá mi stále trvá a hneď 2 týždne na to som bola preradená na rizikové, kde podstupujem všetky vyšetrenia), hepatálne testy dopadli zle a v pondelok mám prísť do nemocnice. Takže to urobím asi tak, že zajtra ráno zbehnem najprv gynekologičke a hneď potom pôjdem do nemocnice. A uvidím čo mi povie.

liebling98
20. okt 2014

@fufulica rozumiem. Skús tak, alebo potom pošli partnera. Hlavne aby Ti to všetko dobre dopadlo, zvýšené hepatálky v tehotenstve nie sú sranda. Nech Ťa radšej odsledujú v nemocnici a v prípade potreby dajú injekcie na dozrievanie pľúc, ak by bolo potrebné rodiť skôr.
Držím palce!

fufulica
autor
20. okt 2014

ďakujem za reakcie 🙂 o chvíločku idem k lekárke tak som zvedavá, ak nie tak pošlem manžela ak sa to dá. Ďakujem za podporu!!! moc sa bojím čo mi dnes povedia v nemocnici...už mám aj všetko nachystané, keby museli vyvolať pôrod, ale hádam ešte vydržíme...