Nástup na materskú po predĺženom rodičovskom príspevku

luula88
24. jún 2024

Dobrý deň,

Chcela by som sa spýtať ako to je, keď nastupujete z predĺženého rodičovského príspevku na materskú. Som na predĺženom RP zo zdravotných dôvodov do 12.2.2025. Momentálne som tehotná, termín mám 19.1.2025.

Problém mám ale ten, že môj zamestnávateľ ma vyhodil ešte počas poberania rodičáku, ale dozvedela som sa to len náhodou počas nejakých vybavovačiek na Úpsvar. Žiadna výpoveď mi nebola doručená a ani som nič nepodpísala. Keď som sa to snažila riešiť zo zamestnávateľom, povedal mi, že to nie je jeho problém a na sociálke mi povedali, že to ešte nezažili a mám napísať na Lampáreň...

Zaujímalo by ma, či je mám v tomto prípade nárok na nejaký príspevok alebo kvôli tejto situácii budem bez príjmu.

Ďakujem za odpovede.

zojanka
24. jún 2024

@luula88 Ak aj nesplníš podmienky na materskú, čo bez uvedenia dátumov nikto nevie, tak prejdeš z jedného rodičovského na druhý. Neostaneš bez príjmu.

olimuc
24. jún 2024

Skus sa pozriet ci si nemala nejaky nedoruceny list … ak tam bola vypoved aj neprebrana zasielka sa po urcitom case povazuje za dorucenu, zisti si ci Ti preplatok zvysok dovolenky atd …nemoze ta len tak vyhodit. Musela si mu oznamovat, ze Ti konci normalny RD a ze mas predlzeny… V kazdom pripade rodicak dostanes, ked sa dieta narodi …

luula88
autor
24. jún 2024

@olimuc tú výpoveď som dostala ešte vo februári 2020. Ja som to zistila úplnou náhodou asi o rok neskôr. Vtedy som to niekoľko týždňov riešila, kde sa dalo, ale môj bývalý zamestnávateľ sa o tom so mnou ani nebavil, lebo to už vraj nebol jeho problém, keďže odvtedy už uplynul nejaký čas. A papiere som určite nijaké nedostala, pretože som stále bývala na tej istej adrese a dokonca som bola aj za zamestnávateľom.

petamich
24. jún 2024

narok na matersku nie, budes mat narok na nizsi rodicovsky prispevok

luula88
autor
25. jún 2024

Ďakujem za odpovede

luliu
25. jún 2024

@luula88 nemáš nárok na tehotenské, nemáš nárok na materskú, budeš dostávať nižší RP