Ahojte . Prosím neviete mi niekto poradiť .. nástup na MD by som mala mat už teraz v july (6 týždňov pred tp) avšak potrebujem kvôli hypotéke ešte pekne chodit do prace až do konca júla . To znamená že nástup na MD by mi vychádzal na 4 týždne pred termínom pôrodu . Dá sa to vôbec (bude to takto lekárka chcieť urobiť že má nevypise tých 6 ale len 4 tyzdne ? Pripadne poškodim si nejak veľmi alebo ???)
jediné čím si poškodíš je, že prídeš o peniaze za ten čas čo nastúpiš neskôr, lebo nepredĺži sa ti materska o to po porode.
To sa ti natoľko finančne oplatí? Veď sú to len dva týždne. Tá materská sa potom nepresúva na čas po pôrode.
@janka_266 to nieje pravda
da sa to. uplne idealne je ale, aby lekarka posunula TP tak, aby vysiel nastup 6tyzdnov pred TP.
inak je to riziko v pripade predcasneho porodu napriklad - kedze narok tam je potom 28 tyzdnov po porode.
viac info najdes napriklad tu: https://najmama.aktuality.sk/clanok/303600/da-s...
Môžeš nastúpiť aj neskôr ako 6 týždňov,ale v tom prípade budeš mať materskú len 28 týždňov od nástupu. A pokiaľ poberala tehotenské, s termínom pôrodu by som nerobila nič, keďže v tehotenskom je tiež a hneď to uvidia na SP,že je zrazu iný, len si tým narobis problémy
@zreni66 áno, dá sa, prídeš len o tie 2 týždne MD