Ahojte, viete mi niekto poradiť ako je to s nástupom na MD? TP mám 1.2., čiže nástup mi vychádza 23.12., čo je len o týždeň skôr ako sa bude valorizovať materská od 1.1. Neviete, či je možné nastúpiť neskôr alebo či sa to dá nejako ošetriť, aby som nastúpila od 1.1.? Riešili ste to niekto? Dakujem
@butterflyeffect to viem, vychádza mi najvyššia materská. Ale každý rok sa valorizuje aj tá, preto sa zvyšuje vymeriavací základ. O to mi ide. Lebo aj tak budem tratit na MD, len som mohla menej, ak by som nastúpila o týždeň neskôr. Ak sa to ovsem dá.
Da sa nastupit aj neskor ako 6t pred porodom, len sa ukratis o dlzku materskej, budes ju mat kratsiu
Radsej napis tu na MK na poradnu. Ja som zachytila aj taku odpoved, ze aj ked nastupis neskor ako 6t pred tak nielenze sa ukratis, ale aj ta vyska sa bude ratat este z toho stareho roku ako keby si nastupila 6t pred. Ale ci to tak je naozaj ktovie. Radsej napis do poradne lebo mozno zbytocne spekulujes.
Dakujem vám zienky, napíšem veru do poradne
Môžem sa spýtať čo poradili v poradni riešim podobný problem
Materske bude aj od 1.1.2025 75% DZV, cize zalezi len od rvojho hrubeho prijmu, valorizovat sa bude len rodicovsky prispevok.