Nástup na materskú dovolenku

veraaq
5. nov 2024

Ahojte,môže mi lekár nakazat nástup na MD?Už minule na poradni mi hovoril že nástup na MD môžem keď som na PN IBA 8t pred,v zákone ani na internete som informáciu nenašla že je to len 8t pred,lepšie mi vychádza keby idem 6t pred..ma cenu sa s ním vôbec hádať😃

mamina7070
5. nov 2024

ak si na PN mala by si ist 8 tyzdnov pred porodom na matersku ak pracujes tak 6 tyzdnov

veraaq
autor
5. nov 2024

@mamina7070 ale prečo 8t? Aký to ma význam?je to niekde dane zákonom? Ja fakt neviem tak sa pýtam 😃

mamina7070
5. nov 2024

@veraaq materske je prednostna davka a ma prednost pred PN

simonkazga
5. nov 2024

Pri všetkých tehotenstvách som bola PN a na materskú som vždy šla 6 týždňov pred. Lekár sa ma opýtal kedy chcem nastúpiť, vyplnil papiere a bolo.

veraaq
autor
5. nov 2024

@simonkazga tak sa s ním zas pohádam😂nevhapem prečo niektorý s tým majú problém,ďakujem

luliu
5. nov 2024

@veraaq a otázka je, prečo máš problém ísť 8t pred. A áno, keď si PN mala by si ísť 8t pred a závisí to na dr, nie na tebe

spanielka44
5. nov 2024

Ja som tiež pn a chcela by som ist 6 tyzdnov pred pôrodom 😁

vladi4444
5. nov 2024

No ja tiež nechápem, prečo by som mala ísť 8 týždňov pred, aj keď som momentálne na PN, keďže dni na materskú mi vychádzajú až neskôr. Predpokladám že by mi dávku zamietli a čakali až do pôrodu, a o to neskôr by mi nabehla materská.

veraaq
autor
5. nov 2024

@luliu a v akom zákone to je napísané prosím že musím? Lebo koniec materskej mi vychádza s peniazmi lepšie 6t keby idem ako 8

luliu
5. nov 2024

@veraaq ako som písala, záleží na tvojom gynekologovi a na dohode medzi vami

floki1994
5. nov 2024

@veraaq ja vás obdivujem za tieto kalkulacie..však nie je to jedno? Stojí vám za to sa dohadozat s lekarom? Aby ste nedopadli ako ja ze porodite este skor ako nastupite na matersku 😀

veraaq
autor
5. nov 2024

@floki1994 stojí lebo je to arogantný idiot 😂ale nejde len o to,keď mám na to nárok prečo mi ho on berie a silou mocou sa so mnou hada 😂a keď je to len výhoda pre mma prečo nie

mamina7070
5. nov 2024

lekar ma nad sebou posudkoveho lekara zo socialnej poistovne a ano aktualne je vysoky tlak na to aby sa urobil poriadok s takymito spekulaciami

tu PN ti kludne moze ukoncit

veraaq
autor
5. nov 2024

@mamina7070 akože ukončiť? Ja som na pn na základe hematologickeho odporúčania ,ale nechápem prečo by mi ju mal ukončiť

mamina7070
5. nov 2024

@veraaq lebo vznikol narok na materske a o PN rozhoduje lekar ktory ju vystavil teda nie hematolog

floki1994
5. nov 2024

@veraaq tak naco u takeho ste?.nechapem tebto postoj...podla mna to nerobi zo srandy..tlacia aj na nich kontroly..sestra je gyn a teraz som sa jej pytala a ze ked je zena na PN dava ju na Matersku tiez 8 tyzdnov pred porodom..takze asi na tom nieco bude neviem

veraaq
autor
5. nov 2024

@floki1994 verte že keby mám možnosť už tam niesom a hneď po pôrode to aj riešim😂mne slo len o to že nikde v zákone na žiadnej stránke som nenašla že je to pravidlo

floki1994
5. nov 2024

@veraaq neviem nikdy som takto nad vecami nespekulovala..ked ma lekar chcel vypisat na MD tak som to respektovala ..tiez som hematologicky pacient na injekciach cele tehu ale pracovala som a nastup som mala mat 6 tyzdnov pred ..porodila som ale skor 🙂

lilinka88
6. nov 2024

@veraaq vôbec nemusíš 8 týždňov pred termínom. Lekár ti neurčuje,kedy ty nastupuješ, na tlačive je nástup na materské v kolónke "poistenkyňa". Odporúčam ti napísať cez kontaktný formulár SP dotaz na ústredie alebo mailom na pobočku, pod ktorí spada lekár priamo posudkovym lekárom, a keď budeš mať odpoveď od nich, môžeš sa hádať aj s ním.

veraaq
autor
6. nov 2024

@lilinka88 ďakujem moc moc❤️❤️už aj odpísali že môžem si ja vybrať dátum nástupu