Ahojte,môže mi lekár nakazat nástup na MD?Už minule na poradni mi hovoril že nástup na MD môžem keď som na PN IBA 8t pred,v zákone ani na internete som informáciu nenašla že je to len 8t pred,lepšie mi vychádza keby idem 6t pred..ma cenu sa s ním vôbec hádať😃
@mamina7070 ale prečo 8t? Aký to ma význam?je to niekde dane zákonom? Ja fakt neviem tak sa pýtam 😃
@veraaq materske je prednostna davka a ma prednost pred PN
Pri všetkých tehotenstvách som bola PN a na materskú som vždy šla 6 týždňov pred. Lekár sa ma opýtal kedy chcem nastúpiť, vyplnil papiere a bolo.
@simonkazga tak sa s ním zas pohádam😂nevhapem prečo niektorý s tým majú problém,ďakujem
Ja som tiež pn a chcela by som ist 6 tyzdnov pred pôrodom 😁
No ja tiež nechápem, prečo by som mala ísť 8 týždňov pred, aj keď som momentálne na PN, keďže dni na materskú mi vychádzajú až neskôr. Predpokladám že by mi dávku zamietli a čakali až do pôrodu, a o to neskôr by mi nabehla materská.
lekar ma nad sebou posudkoveho lekara zo socialnej poistovne a ano aktualne je vysoky tlak na to aby sa urobil poriadok s takymito spekulaciami
tu PN ti kludne moze ukoncit
@mamina7070 akože ukončiť? Ja som na pn na základe hematologickeho odporúčania ,ale nechápem prečo by mi ju mal ukončiť
@veraaq lebo vznikol narok na materske a o PN rozhoduje lekar ktory ju vystavil teda nie hematolog
@veraaq vôbec nemusíš 8 týždňov pred termínom. Lekár ti neurčuje,kedy ty nastupuješ, na tlačive je nástup na materské v kolónke "poistenkyňa". Odporúčam ti napísať cez kontaktný formulár SP dotaz na ústredie alebo mailom na pobočku, pod ktorí spada lekár priamo posudkovym lekárom, a keď budeš mať odpoveď od nich, môžeš sa hádať aj s ním.
ak si na PN mala by si ist 8 tyzdnov pred porodom na matersku ak pracujes tak 6 tyzdnov