Nástup na materskú dovolenku

tamara099
10. sep 2024

Dobrý deň prosím vás vie mi niekto poradiť ohľadom materskej ?? Momentálne som na tehotenskej dávke no 21.11.2024 mám nastúpiť na materskú ešte som ju nikdy nebrala tak sa chcem spýtať vie mi niektorá z vás povedať ze kedy by som mala zobrať poslednú tehotenskú dávku a kedy už materskú mám v tom trošku nejasno ... ďakujem za odpovede a ešte všetkým pekný zvyšok dňa prajem 🫡🙂

klarissa25
10. sep 2024

@tamara099 to ty vôbec nemusíš riešiť ved socialna poistovna vie kedy ti ma vyplatiť poslednú tehotensku a aj prvú matersku

ns994
10. sep 2024

@tamara099 normalne nastup na MD. Tehotenska sa konci porodom. A pokial viem socialka ti to ukonci automaticky ako porodis. Cize nic neriesis. Inak ten papier, kde ti priznali tehotensku by to aj malo byt napisane. Ako kedy zanika. Ja som tak mala

226lenka
10. sep 2024

Veď tehotenský budeš dostávať až do pôrodu

tamara099
autor
10. sep 2024

Práveže neviem kam som ten papier zapatrošila 🙄
Takže vlastne tehotenské by som mala dostať ešte v decembri posledné a materskú potom za tých 10dni z novembra tiež v decembri ? 🤔🫣

ns994
10. sep 2024

Tehotenské konci porodom. Vsetko zavisi od toho kedy porodis. Ked dajme tomu nastupis na MD a porodit stihnes este v novembri tak tehotenske dostanes v decembri za november. Dostanes aj MD tych 10 dni. Ak porodis niekedy v decembri tak dostanes este aj v januari aj md aj tehotenske.
Precitaj si toto. Je to stranka socialnej poistovne a je tam vsetko o tehotenskom. Aj kedy musis oznámiť ukonecnie tehu a kedy nie.
https://www.socpoist.sk/navigacia/485-tehotenske

tamara099
autor
11. sep 2024

@ns994 ďakujem už tomu chápem 😊🫠