Zdravím. Prosím Vás, našla som info že:
Zamestnávateľovi je potrebné písomne oznámiť nástup na materskú dovolenku minimálne jeden mesiac vopred. Do oznámenia sa zároveň uvádza aj predpokladaný deň nástupu na materskú dovolenku.
Zamestnávateľa som poštou informovala o svojom tehotenstve kde som mu prefotila tehotenskú knizku.
Ako je to s oznámením nástupu na materskú, je nato nejaké tlačivo, dal Vám ho gynekológ. Alebo ste iba poslali dátum kedy nastupujete na MD?
Ďakujem za pomoc.
@lilianka28 ďakujem a prosím v ktorom týždni lekár vyplní to tlačivo. Teraz som v 23 tt.
To je na dohode s lekárom. Na MD sa nastupuje v rozmedzí 6 - 8 týždňov pre TP, tak treba si to ustriehnuť.
@lilianka28 to čo opisuješ je Žiadosť o materské, ktoré vypisuje a potvrdzuje zamestnávateľ pre potreby SP. Ona sa pýta na Oznámenie o nástupe na MD pre potreby zamestnávateľa.
@autorka kľudne si to napíšeš sama, napr::
"Oznámenie o nástupne na materskú dovolenku.
V zmysle § 166 ods. 3 Zákonníka práce v platnom znení si Vás touto cestou
ako zamestnávateľa dovoľujem informovať o predpokladanom termíne nástupu na
materskú dovolenku, a to dňa (sem napíšeš dátum, ktorý máš od gynekológa).
V prípade akejkoľvek zmeny Vás bude samozrejme vopred informovať.
S pozdravom
XY."
Rovnako minimálne mesiac vopred oznamuješ nástup na RD kde uvedieš, že dňom XY ti končí materská dovolenka nastupuješ plynulo nasl. dňom na rodičovskú dovolenku s predpokladaným trvaním do (uvedieš dátum kedy dieťa dovŕši tri roky). A zasa, že v prípade akýchkoľvek zmien ich bude v súlade so ZP informovať.
@alenah31 super, ďakujem pekne ❤️
Lekár ti vyplní tlačivo Žiadosť o materské. Ty tam dopíšeš a podpíšeš časť čo treba a odovzdáš zamestnávateľovi. On to potvrdí a odošle na SP.