Ahojte, potrebovala by som poradiť. Nástup na materskú mam 27.3.2020 a aby som mala nárok na celú dovolenku za rok 2020 musím odpracovať 60 kalendárnych dní alebo pracovných? Ráta sa do tých 60 dní aj čerpanie dovolenky? Zmluvu mam na neurčito od 08/2018 a chcela by som si vyčerpať časť dovolenky v januári a februári a od 1.3.2020 ísť na PN do nástupu na materskú. Chcem si nechat aj časť dovolenky po materskej aby mi vyšla maximalna podpora.
PS: Budem mat nárok na 20 alebo na 25 dní dovolenky keď schválili zákon, že zamestnanec ktorý má menej ako 33 rokov sa stará o dieťa tak ma 25 dní dovolenky, keďže malý sa narodí tento rok v máji a budem sa oňho starať? Ďakujem veľmi pekne 😊
Poradiť neviem ale pripájam sa nakoľko sa ma to tiež týka 📌
Mala som podobný prípad. 1.3. som mala posledný pracovný deň potom som čerpala dovolenku do konca mesiaca a potom PN. Nástup na MD som mala 27.4. Takže si myslím že budeš mať nárok na celú dovolenku keďže aj počas MD vzniká nárok na dovolenku. Ale koľko dní neviem, to ti bude vedieť niekto iný odpovedať.
Kalendárnych dní...
MD sa považuje za odpracovaný čas.
Dam tu dodarocnu otazku k teme...cize ak sa dieta narodi bud 3,6,alebo 9 mesiac v roku 2020 tak uz od 1mesiaca toho roku mam narok na 25 dni dovolenky?
Narok na dovolenku mas za celu dobu co si na MD tych 34tyzdnov, mozes si ju vycerpat pred nastupom na MD alebo medzi prechodom s Materskej na Rodicovsku. Aspon mne tak bolo povedane
@andykras alebo aj po rodičaku....
@klarissa25 u nas zamestnavatel nechce aby sa dovolenka prenasala do dalsieho roka takze zalezi hlavne od veduceho
@andykras tak je to fajn keď ti ostane dovolenka a potom vdaka nej môžeš poberať maximalnu podporu po rodičaku 😉
@jaroe nie ved ešte ta dovolenka nie je... Iba ak máš nejakú staru tak tu ani
@andykras no asi to je jedna z dalsich spekulantiek typu budem pn potom materska potom rodicak potom podpora a idealne potom dalsia materska alebo pn...ja vas zeny nechapem a rovnako ked tu citam kazdu chvilu ze “hodim sa na pn” idealne len tak a este sa niekto rozculuje ze nedostane neobmedzene vychadzky 🤦🏼♀️ Potom po x rokoch takychto spekulacii tu budete vyplakavat ako vas nikto s dietatom nechce zamestnat a aka to je diskriminacia :D
Ak budem rodiť v máji, tak automaticky mi potom vzniká nárok na 25dni dovolenky alebo nárok na 25 dní mám už v tehotenstve od začiatku roka ?
Babenky chcem sa opytat rata sa pn do nemocenskeho poistenia? A odstupne sa rata tiez do materskej? Nakolko som pracovny pomer mala ukonceny zrusenim spolocnosti 30.9 2019 a potom som mala podporu od 1.1.2020 som nastupila do neveho zamestnania a od 9.1.20 som pn nakolko som zistila ze som tehotna a po predchadzajucich problemoch ma lekar hned vypisal.Zo socialnej mi odpisali ze sa mi bude ratat materska z prijmu z roku 2019 kde bolo splnenych minimalne 90 dni postenia. Len neviem ci sa rata aj odstupne do toho.
@sonka_miro Ráta sa HM z ktorej boli odvedené odvody na NP
@lienka445 📌