ahojte zienky, chcem sa opytat na radu niekoho, kto sa vyzna a je skuseny, lebo mne vzdy niekto inak povie🙂 takze moje otazky:
1. na metarsku nastupujem vzdy 6 tyzdnov pred porodom?
2. materska mi potom bude chodit pol roka od narodenia dietata, alebo od tych 6 tyzdnoch pred porodom? teda napisem to polopate: na matersku idem 1.1.2015, porod mam mat 15.2.2015, do kedy mi teda bude chodit materska a od kedy potom rodicovsky? dakujem pekne za odpoved som z toho domotana a vzdy mi povie niekto inak.
mateske dostavas od nastupu na matersku t.j. od 1.1.2015 a do cca 6. mesiaca dietata co je 8 mesiacov potom nastupujes na rodicovsku a tu musis si poziadat na socialnej poistovni a poberas do dna ked dieta dovrsi 3. rok zivota prispevky sa vypalcaju spatne
@liebling98 och mas pravdu uplne mi to vypadlo Spravne je to UPSVAR 🙂
dakujem vam dievcata 🙂
@zalka dakujem, este by som sa chcela opytat, ci ked budem o 1.1. 2015 na materskej tak ci to je ako na PN, ze musim byt doma a mam vychadzky a moze mi dojst kontrola? alebo si mozem neobmedzene robit co chcem?a ked ma nahodou vypise lakarka na Pn (co planuje, ja moc nechcem) tak ci tiez dojde kontrola, lebo som pocula, ze tehulkam kontroly moc nechodia... viem, ze sa mozno pytam hluposti, ale je to moje prve tehu a neviem ako to funguje kedze nemam v okoli ziadne tehulky, co by mi poradili 🙂
@bielavila
1) na MD sa nastupuje 6 týždnov pred termínom pôrodu, alebo 8 týždňov
2) materská bude chodiť 34 týždnov, tj. 6 týždnov pred pôrodom , a 28týždnov po pôrode.
po skončením MD požiadaš o RP a bude ti chodiť .
MD aj RP chodia mesiac pozadu tak ako PN ...
takže ak si na MD od 1.1.15 tak prvá MD ti príde vo februári 15 a tak dalej