Nástup na materskú

lea1999
29. dec 2024

Ahojte ☺️

Chcela by som sa spýtať či ma niektorá z vás podobnú skúsenosť. Chcem na materskú nastúpiť 11.1 čo je 8 týždňov pred termínom pôrodu. Doktor mi to dovolil len problém je že keď som bola u neho 23.12 nechcel mi vypísať žiadosť o materskú, že mi ju vyplní až na ďalšej poradni čo je 16.1. Pýtala som sa ho ci to nieje problém a či ma aj v práci s tým nebudú naháňať, ale povedal že nie že si mám zobrať dovolenku. Ale v práci účtovnícka to chcela mať práveže skôr. Ale nedal sa presvedčiť. Čo teraz, nebude to vadiť? Neviem nikde na nete o tom nájsť info.

Ďakujem 🙂

mogaa
29. dec 2024

no buď budeš na materskej alebo budeš čerpať dovolenku.....treba sa dohodnúť v práci že dovolenku budeš čerpať do dňa kedy nastúpiš na materskú a žiadosť im doručiť hneď ako ju lekár vypíše....podľa toho upravíte dni dovolenky...nedá sa súčasne byť na materskej a zároveň čerpať dovolenku....

lea1999
autor
29. dec 2024

@mogaa hej dovcu mám presne do 10.1. A 11.1 je sobota tak mi to super vyšlo. Len teda či nevadí že tých 5 dni nebudem mať ešte žiadosť 🤔

mogaa
29. dec 2024

@lea1999 nie povedz že ju doručíš hneď ako ti ju vypíše a že bude s tým dátumom, u lekára si to skontroluj a hneď zanes.....

lea1999
autor
29. dec 2024

@mogaa super, ďakujem ☺️