Prosim viete poradiť ako je to s tlacivom nastup na materskú? Tlačivo mi dá gyn alebo si ho musím niekde stiahnuť a doniest ku gyn? A výpise mi ho gyn na najbližšej poradni v 32tt aj ked nastup na materskú mam az neskôr - v polke novembra? Lebo ďalšiu poradňu mam potom az v decembri a to uz je neskoro. Zn: prvorodička :D
Tlačivo má gynekológ, dohodnes sa s ním,kedy prídeš a vypíše ti. Nezabudni si potom vypísať ty všetky potrebné časti a následne odovzdať v práci
Záleží od dr, môže, nemusí ti ju už vtedy vypísať
Mne vypisal uz skor. Potrebovala som odovzdat do prace. Povies mu a je to.
Mne vypise v 29tt, ked mam poradnu - co je cca 3 tyzdne pred nastupom (idem 8tyzdnov pred TP)...ja som sa skor v robote pytala, ci im to mozem doniest neskor, lebo podmienka je min. mesiac pred nastupom na matersku upozornit zamestnavatela.
Ja som povedala, ze do prace to tlacivo potrebujem skor. Vypisala mi ho sestricka, mesiac pred nastupom na MD. Dr to moze byt jedno kedy ti ho da.
Ja nastupujem 7.11 a tlačivo mi dá 4.11
Ak pracuješ, tak ti dá automaticky papiere gynekologicka na poradni a ty ich donesieš do prace a tam sa už o zvyšok postarajú. Ak si študentka, alebo nezamestnaná, tak ten papier to samozrejme tiež dá lekárka, ale musíš ho odniesť do sociálnej poisťovni a zvyšok už riešia oni.
@hederamonstera a 8t ides zo zdravotnych dovodov? Lebo ja som chcela ist tiez, aby som po novom roku uz nemusela ist na 5 dni do prace, ze pojdem skor na matersku a sestricka ma odpisala, ze 8t pred je zo zdravotnych dovodov a ze az 6t ma vypise, ze takt o mam v preukaze.. ale citala som, ze je to dobrovolne, ten nastup, ze ak ja chcem 8,tak mozem 🤷♀️
@bajka0112 nie, normalne som sa opytala mojej sestricky, ci mozem ist 8tt a ona, ze jasne ale ze si to mam pre istotu preverit v socialnej poistovni a tam mi povedali, ze ked som normalne zamestnana, tak jasne, ze mozem. Aj ked som si citala zakon, tak som nenasla, ze by bolo definovane, ze 8tt mozes len zo zdravotnych dovodov. Skus si to pozriet a s tym ist znova za nou.
Mne ju dal gyn a vypísala sestrička.. Ale nie tak skoro.. Deň-dva pred nástupom (už si presne nepamätám). Na poslednej poradni mi sestrička povedala, kedy si mám prísť pre papier a prišla som, tiež som nemala v ten deň poradňu