Mám nárok na rodičovský príspevok, ak pôjdem pracovať na TPP? Jedno dieťa bude mať 3 roky pôjde do škôlky a druhé dieťa bude mať 2 až v septembri ale o neho sa bude svokra starať, kym budem v práci.
@moni106 prosím vás mám nárok aj na nejaký príspevok, ak sa o dieťa bude starať svokra?
@luptakovab ved príspevok je rodičovský,to že ty ideš do práce a svokra sa ti stará o dieťa je tvoja súkromná záležitosť.Dostaneš RP + prídavky na dve deti.Aký príspevok by si ešte chcela?
@luptakovab chcela by si rodicak aj príspevok? Zabudni, veď dostaneš peniaze.....
@luptakovab 2 davky podobneho typu sa nedaju poberat.bohuzial nie
@berry266 no asi tak že na stránke úradu píšu, že ak sa ti stará o dieťa svokra, prípadne ho máš v jasliach, vedia na to dať príspevok, chcela som o Tom len vedieť viac, neviem prečo ako útočíte hneď, nakoľko sa tu človek len informuje....treba si trošku aj veci postupovať nie len na druhých vyskakovať
@luptakovab buď jeden príspevok alebo druhý, nikdy nie oba
@moni106 https://www.upsvr.gov.sk/prispevky/socialne-vec... a toto napríklad?
@luptakovab nemôžeš poberať rodičovský a ešte ďalší príspevok - buď jeden alebo druhý, oba súčasne NIE
@luliu ak som si prečítala podmienky, tak toto tam napríklad nie je uvedené...ale dobre, ja som sa pýtala, odpoveď som dostala, opýtam sa na úrade, tam to budú vedieť presne....a ešte dodám, netreba hneď útočiť na ľudí, keď sa pýtajú a vyskakovať tu, pretože ja som sa pýtala slušne...
@luptakovab máš pravdu, ale pochop zase ty, že takmer nikde na svete nedostávajú matky to čo tu a namiesto toho, aby boli spokojné, im nestačí jeden príspevok, ale chcú viac..... Ale odkiaľ? Odkiaľ myslíš, že sú tie peniaze?
@luliu ja som nikde nepísala, že nie som spokojná alebo niečo, len ti poviem toľko, keď iní vedia využiť od štátu všetko čo sa len dá, prečo by aj ostatní nemohli? Ja som normalne pracovala, takže aj z mojich daní na to ide...nie len z tvojich ... 😉 A je to aj o informovanosti
@luptakovab budeš musieť prispieť svokre sama alebo sa vzdať RP 😉
@luliu o to mi nejde 😊 mojej svokre nemusím nič dávať, ona to rada urobí aj bez tých pár susnov 😉
@luptakovab jasličkové môžeš poberať ale bez RP. Jedno alebo druhé.
@berry266 ok, dakujem
@luptakovab ano.pracovat mozes a ostane ti aj rp