Nástup do novej práce počas trvania rodičovskej

soniatko
15. máj 2014

Ahojte. Potrebovala by som poradit. Crta sa mi praca s nastupom v septembri. Momentalne som na RD, dcerka bude mat v septembri 2 roky. Tato praca je ale uplne nova, nechcem sa vratit do predoslej prace. Aky by mal byt postup? Mozem dat vypoved v praci pocas RD? a co ak sa v tej novej praci stane nieco nepredvidatelne, napr. ze mi daju vypoved alebo zrusia pracovne miesto, to budem nezamestnana na RD?

sisaha
15. máj 2014

@soniatko nastup, ale vypoved zatial nedavaj.. Das ju potom ked ti skonci rodicovska

soniatko
autor
15. máj 2014

@sisaha a to mozem mat 2 TPP?

sisaha
15. máj 2014

@soniatko a preco by si nemohla?
zamestnávateľov môžeš mať aj 5, pokiaľ stíhaš u každého pracovať.. 😉

soniatko
autor
15. máj 2014

@sisaha vdaka za info, nevedela som 😉

gapa
15. máj 2014

@soniatko môžeš mať viac súbežných pp, no nemalo by ísť o konkurenčné činnosti. Ale súhlasím, že pokial ti aspon skúšobná lehota neuplyvnie, tak by som nedávala výpoved, stačí 3mesiace pred ukončením RD (ak by nesúhlasili s ukončením na dohodu, nech môžeš dať výpoved).
Nezabudni na odhlášku do soc.poistovne, do 8dní od nástupu. A vyhlásenie podpísať len v jednej firme.

alcahelca
26. sep 2016

dievčence, malá má 2 roky, možno by som mala možnosť ísť učiť na VŠ, som zamestnaná v banke, ide mi o to, že ak by som zobrala prácu u iného zamestnávateľa, tak musím mať len rodičák alebo je možné si požiadať aj o príspevok na škôlku (ale s tým že u pôvodného zamestnávateľa nejdem rušiť pracovný pomer)? dá sa to? či príspevok na škôlku je len vtedy, ak zruším rodičovskú u pôvodného zamestnávateľa? a v prípade, že by som tam povedzme rok učila a potom už nie a z pôvodného zamestnania dostanem výpoveď (čo dostanem) - tak potom z čoho sa ráta podpora ? (vznikne mi tam diera min. na 2 mesiace kedže malá sa narodila 1.7. a celé leto budem musieť byť doma s 2 deťmi..... Ďakujem krásne

alcahelca
26. sep 2016

teda myslím či môžem požiadať o príspevok na škôlku miesto rodičovského príspevku (viem že oba nie) 🙂