ahojte maminky chcem sa opytat ako to je zo zvysovanim materskej alebo rodicovskeho prispevku od noveho roka 2016 kto ma nan narok a kto nie ? Pretoze mne nic este neprislo :(
@8291 materska sa zvysovala zo 65 na 70 % 😉
@evelienkao rodicovsky sa nemenil, zvysoval sa len prispevok na starostlivost, t.j. na sukromne jasle z 230 na 280 eur.
@evelienkao ak mas ale vyssi plat ako strop tak sa ti nemeni nic
Dievcata mne vysla malinka materska a doplacaju mi rodicak mne aj papiere teda vyrozumenie prislo len nie korunky :/ cize som z toho vol :( ci mam este pockat ci to doplatia teraz ale mam it za tym ze preco to nedoplatili ... neviem sa v tom este tak obraciat kedze som cerstva mamicka od septembra minuleho roka tak si dam radsej poradit ...dakujem za kazdu radu
@evelienkao akoze ti od septembra este neprisiel ani jeden rodicak??? ci ako? alebo sa ti zda, ze ti nic nezvysili? ak mas nizku matersku a doplacaju ti do vysky rodicaku, tak tebe sa vlastne nic nezvysi, stale budes brat maximalne rodicovsky...
@evelienkao ak poberas len rodicovsky, tak sa ti nic nemeni, kedze rodicak ostal stale rovnaky pre vsetkych
@jasminet nie od septembra mi vsetko chodi len teraz na zaciatku roka am volali az vydokladujem papiere zo socialnej ze tu matersku poberam to som zaniesla na UPSVaR odtial mi prislo vyrozumenie ze mi zdvihli denny vymeriavaci zaklad na tej malinkej materskej ale nic mi neprislo :/
@kitty88 aha ja som myslela ze aj rodicak sa meni ok dakujem velmi pekne za kazdu odpoved :D
@evelienkao mozem sa spytat aku mas matersku?ked hovoris ze je mala?
@cica120 no kedze som robila len na dohody a jeden rok sa mi podarilo odpracovat na zmluvu moju matersku mi vypocitali na 27 e :/ a zvysok mi doplacaju rodicovsky a to mi najprv pred nastupom na matersku oznamili ze na nu narok nemam a po porode mi volali ze si mam spatne vyziadat papier na matersku az to znova prepocitaju lebo sa im zda ze ten narok mam kocurkovo toto Slovensko ....
@evelienkao ty kokos to neni normalne :(
@cica120 no veru nieje :/ je to na zamyslenie cely system tunajsi :/ mam dvojicky a ked som zistila aky maly financny rozdiel je medzi maminkou je s jednym dietatkom a maminkou z dvoma sucastne narodenymi nebolo mi vsetko jedno dost ze to na jedno je to almuzna a nie to o 50 e viac na druhe hrozne :/
@evelienkao
A pptom chcu aby sme sli volit.a naco? Sak pre nas pre matky aj tak nic nerobia ... Pofla mna ked ma zena dvr deti mala by dostat dvojnasobnu matersku...
@cica120 no veru mala by len to by sme museli hadam zit v inom state ☹ 😒
Materska sa zvýšila zo 60%na 65%z hrubej mzdy,rodičak sa nemenil.