Nárok na vyššiu materskú od roku 2016

evelienkao
9. mar 2016

ahojte maminky chcem sa opytat ako to je zo zvysovanim materskej alebo rodicovskeho prispevku od noveho roka 2016 kto ma nan narok a kto nie ? Pretoze mne nic este neprislo :(

8291
9. mar 2016

Materska sa zvýšila zo 60%na 65%z hrubej mzdy,rodičak sa nemenil.

kitty88
9. mar 2016

@8291 materska sa zvysovala zo 65 na 70 % 😉

@evelienkao rodicovsky sa nemenil, zvysoval sa len prispevok na starostlivost, t.j. na sukromne jasle z 230 na 280 eur.

dai
9. mar 2016

@evelienkao ak mas ale vyssi plat ako strop tak sa ti nemeni nic

8291
9. mar 2016

@kitty88 ano napisala som sprostosť,som sa kopla😠

evelienkao
autor
9. mar 2016

Dievcata mne vysla malinka materska a doplacaju mi rodicak mne aj papiere teda vyrozumenie prislo len nie korunky :/ cize som z toho vol :( ci mam este pockat ci to doplatia teraz ale mam it za tym ze preco to nedoplatili ... neviem sa v tom este tak obraciat kedze som cerstva mamicka od septembra minuleho roka tak si dam radsej poradit ...dakujem za kazdu radu

jasminet
9. mar 2016

@evelienkao akoze ti od septembra este neprisiel ani jeden rodicak??? ci ako? alebo sa ti zda, ze ti nic nezvysili? ak mas nizku matersku a doplacaju ti do vysky rodicaku, tak tebe sa vlastne nic nezvysi, stale budes brat maximalne rodicovsky...

kitty88
9. mar 2016

@evelienkao ak poberas len rodicovsky, tak sa ti nic nemeni, kedze rodicak ostal stale rovnaky pre vsetkych

evelienkao
autor
9. mar 2016

@jasminet nie od septembra mi vsetko chodi len teraz na zaciatku roka am volali az vydokladujem papiere zo socialnej ze tu matersku poberam to som zaniesla na UPSVaR odtial mi prislo vyrozumenie ze mi zdvihli denny vymeriavaci zaklad na tej malinkej materskej ale nic mi neprislo :/

evelienkao
autor
9. mar 2016

@kitty88 aha ja som myslela ze aj rodicak sa meni ok dakujem velmi pekne za kazdu odpoved :D

evka4
9. mar 2016

@dai nie je to pravda, aj pri plate, ktory je vyssi ako strop sa materske zvysuje, nakolko sa zvysuje maximalny denny vymeriavaci zaklad. Max materska pre 2016 je cca 920e pri mesiaci s 31 kalendarnymi dnami, v roku 2015 to bolo cca 820e.

cica120
9. mar 2016

@evelienkao mozem sa spytat aku mas matersku?ked hovoris ze je mala?

dai
9. mar 2016

@evka4 jasne... ale nedostanes 70% svojho platu😉 zvysuje sa to len voci max. vymeriavaciemu zakladu... asi som sa zle vyjadrila - takto som to ale myslela...

evelienkao
autor
10. mar 2016

@cica120 no kedze som robila len na dohody a jeden rok sa mi podarilo odpracovat na zmluvu moju matersku mi vypocitali na 27 e :/ a zvysok mi doplacaju rodicovsky a to mi najprv pred nastupom na matersku oznamili ze na nu narok nemam a po porode mi volali ze si mam spatne vyziadat papier na matersku az to znova prepocitaju lebo sa im zda ze ten narok mam kocurkovo toto Slovensko ....

cica120
10. mar 2016

@evelienkao ty kokos to neni normalne :(

evelienkao
autor
10. mar 2016

@cica120 no veru nieje :/ je to na zamyslenie cely system tunajsi :/ mam dvojicky a ked som zistila aky maly financny rozdiel je medzi maminkou je s jednym dietatkom a maminkou z dvoma sucastne narodenymi nebolo mi vsetko jedno dost ze to na jedno je to almuzna a nie to o 50 e viac na druhe hrozne :/

cica120
10. mar 2016

@evelienkao
A pptom chcu aby sme sli volit.a naco? Sak pre nas pre matky aj tak nic nerobia ... Pofla mna ked ma zena dvr deti mala by dostat dvojnasobnu matersku...

evelienkao
autor
11. mar 2016

@cica120 no veru mala by len to by sme museli hadam zit v inom state ☹ 😒