Nárok na tehotenské

pepa0502
29. sep 2024

Dobry deň chcela by som sa informovať ohľadom nároku na tehotenske alebo nemocenské len som sa ocitla takéjto rannej situácii ukončila som 5 ročný trvalý pracovný pomer v júli dala som výpoveď a bola som na úrade potom som si našla novú prácu kde som nastúpila 13.8.2024 do novej práce kde je super no len som tehotná ešte o Tom nikto nevie mám takýto problém že akurát mi končí dohoda o pracovnej činnosti z prestupom na hlavny pracovnú pomer z úradu som už teda vyradená od minulého týždňa len viac nezvládam ako zvládam situáciu dnes som rozhodná povedať v robote keď zajtra prídem že končím neviem čo mám robiť ak by som to ukončila mám nárok na to tehotenské ďakujem za odpoved

michaela789
29. sep 2024

Podľa mňa sa na teba vzťahuje ochranná lehota a asi by si mala mať nárok aj na tehotenské aj materské...
Ale prečo chceš dávať výpoveď, keď si len teraz nastúpila? Ak máš zdravotné ťažkosti spojené s tehotenstvom, lekár môže vypísať PN.

pepa0502
autor
4. okt 2024

@michaela789 Dobrý deň ja som sa skôr naplasila myslela som si že tak to bude pre všetkých najlepšie a nakoniec mi ani oni nechceli dať výpoveď a ďakujem za odozvu mna viac vycerpavalo už ráno vstávať a vkuse cestovať do práce nemám prácu vo svojom meste ale 10 km od mesta a dosť ma vycerpavalo nosiť syna do školy a cestovať za prácou ja už mám 40 rokov ale už ma dala pani doktorka na pnku