Dobry deň chcela by som sa informovať ohľadom nároku na tehotenske alebo nemocenské len som sa ocitla takéjto rannej situácii ukončila som 5 ročný trvalý pracovný pomer v júli dala som výpoveď a bola som na úrade potom som si našla novú prácu kde som nastúpila 13.8.2024 do novej práce kde je super no len som tehotná ešte o Tom nikto nevie mám takýto problém že akurát mi končí dohoda o pracovnej činnosti z prestupom na hlavny pracovnú pomer z úradu som už teda vyradená od minulého týždňa len viac nezvládam ako zvládam situáciu dnes som rozhodná povedať v robote keď zajtra prídem že končím neviem čo mám robiť ak by som to ukončila mám nárok na to tehotenské ďakujem za odpoved
@michaela789 Dobrý deň ja som sa skôr naplasila myslela som si že tak to bude pre všetkých najlepšie a nakoniec mi ani oni nechceli dať výpoveď a ďakujem za odozvu mna viac vycerpavalo už ráno vstávať a vkuse cestovať do práce nemám prácu vo svojom meste ale 10 km od mesta a dosť ma vycerpavalo nosiť syna do školy a cestovať za prácou ja už mám 40 rokov ale už ma dala pani doktorka na pnku
Podľa mňa sa na teba vzťahuje ochranná lehota a asi by si mala mať nárok aj na tehotenské aj materské...
Ale prečo chceš dávať výpoveď, keď si len teraz nastúpila? Ak máš zdravotné ťažkosti spojené s tehotenstvom, lekár môže vypísať PN.