Ahojte som zamestnaná od 06.10.2022 momentálne som 9+2tt
Mám od 13tt nárok na tehotenské keď som zamestnaná takto krátko? Mam minimálnu mzdu. Ďakujem
@veronikaszabova za posledné dva roky nie?
https://www.socpoist.sk/tehotenske/69383s najmenej 270 dní nemocenského poistenia v posledných dvoch rokoch pred vznikom dôvodu na poskytnutie tehotenského
ak je to tvoja prvá práca tak nemáš nárok, je to ako hovorí @veronikaszabova.. k 13tt už musíš tie podmienky spĺňať
@veronika3110 nie rok som bola na úradné práce
Pred tým som robila takže niečo by som ssi dostať mala
no tak skús napísať presne od kedy do kedy, lebo takto z jedného údaju nevieme...tiež nevieme, kedy budeš v 13tt
No a odrobila si za posledné 2 roky 270 dní?
@konikkon no od 11/21 do 10/22 som bola na úrade práce! Do vtedy som však pracovala 3 roky vkuse (ako som zmaturovala)
Dnes som 9+2tt dr mi dal dnes papier na tehotenské že od 13tt mám naň nárok
Nanovo som zamestnaná od 06.10.2022 na minimálnej mzde
Čiže z toho mi vyplýva že by som nejakú čiastku dostať mala 🙈 či?
Neviem aké informácie ešte potrebujete vedieť
Omg.
Vyrataj si, kedy si v 13tt - datum! Od tohto datumu rataj - potrebujes 270 dni NP za posledne 2 roky. Co je na tom nepochopitelne?
Ak mas 270 dni, narok na tehotenske budes mat. Ak.nemas, tak nic nedostanes.
@veronikaszabova veď vklude... Nerozumela som tomu tak som napísala... Čo je na tom nepochopiteľné? Nemám s tým žiadnu skúsenosť... Ak vás to otravuje nemusíte sa zapájať do diskusie a pomáhať mi s tým...
Ja som vďačná za radu ale nemám rada takéto blbé komentáre... Keby som tomu rozumela a vedela to tak tu nepíšem
Ved citaj co ti tu pisu, tu nie je ziadne, ak - mozno - asi. Bud si odrobila 270 dni za dva roky k 13 tt a mas narok alebo nie. Ziadna ina moznost nie je. Ani cast ani % ani nic. Ano alebo nie.
Blbe komentare? Ved to mas polopate napisane na stranke SP. To si vies aj sama precitat a vypocitat.
A preto stale tvrdim, ze v skole by mal byt povinny predmet financna gramotnost.
takze cca. 1.12.2022 by si mala byt v 13 tyzdni (dosad si tam predny datum to som od oka) a teda sledovane obdobie bude 1.12.2020 az 30.11.2022 - ak si v tomto obdobi nazbierala tych 270 dni nemocenskeho poistenia, tak budes mat narok, gynekolog da papier kazdemu, on nema odkial vediet, ci mas/nemas narok
podla toho co pises si 2020 a do 11/2021 pracovala a tym padom by to mohoo vyjst
@petamich ďakujem za vysvetlenie ❤️
Ak si stale nie ste ista, kludne zavolajte na infolinku SP- 02/32471989, kl.1 a tam vam to hned podla rod.c. poradia a budete mat max.istotu ci ano al nie.
Pozor vsak pred podanim ziadosti o naroku, nemoze byt na NP ziaden nedoplatok, ten si radsej vopred zistite a uhradte akoby ste mali mat kvoli tomu ziadost zamietnutu. Drzim palce a prajem krasne pohodove tehotenstvo 💞
K 13tt musis mat 270 dni NP