Budem mať nárok na podporu keď mi skončil rodičovský 9.1 a hneď aj k tomu dnu mám z prace výpoveď? Bola som predtým zamestnaná od 3.11.2014
@mima172 ale asi maximálnu nie čo s tým už nič neurobím. Nechceli mi schváliť aby som si vybrala 1-2 dni dovolenky a tak preplatiť zbytok dovolenky.
@denisa0905 ak si si nezobrala deň dovolenky tak nebudeš mať maximálnu....
@denisa0905 a čo s dovolenkou? tú si si vyčerpala?
@mogaa tu mi celu preplatia. Nechceli mi dať 1-2 dni pretože vraj sa to tak nerobí že firma naša to tak nerobí že je to okaté a bludy okolo toho
Najskôr by bolo vhodné si ujasniť, či ste dostali výpoveď alebo na Vašu škodu uzatvorili dohodu o skončení PP v čase trvania RD.
@denisa0905
@draik Na to miesto kde som pracovala tak nemajú už voľne miesto dali mi návrh aby som si vybrala Bratislavu alebo Banskú Bystricu a keďže mám dieťa a bývam v PO tak je to nereálne aby som nastúpila na niektorú z tých pobočiek čiže dostala som dohodu o skončení pracovného pomeru.
@draik Dohoda o skončení pracovného pomeru mi prišla dnes ešte som ju nepodpísala
Chcela by som sa spýtať ze v prípade že zamestnávateľ nebude súhlasiť s čerpaním 1 dňa dovolenky po skončení RD a zvyšok preplatiť, napríklad RD konci 8.5.2020 a nebude zamestnávateľ súhlasiť s ukončením PP dohodou k 9.5.2020, môžem podať výpoveď s 2 mesačnou výpovednou lehotou v čase trvania RD k 1.4.2020 - 31.5.2020 s tým ze 9.5.2020 by som nastúpila do prace a od 10.5.-31.5.2020 bola na PN? Mala by som nárok na maximálnu podporu ak som odpracovala 1 deň a zvyšnú dovolenku 4,5 dňa by mi preplatili?
@denisa0905 Áno, zaeviduješ sa na ÚP a následne budeš žiadať o podporu na SP. Podmienky nároku spĺňaš. Všetky info nájdeš aj na stránke SP 🙂