Baby ktore sa vyznate.
Je to pripad kedy znama nedala dieta do skolky a je stale zamestnana v skolstve, na zdravotke ako osoba starajuca sa o dieta do 6r , pomer stale trva. Dieta ma 3,5r
Ma narok na pandemicku ocr?
Na socialke bola pani ktora sa do toho moc nevyzna a povedala, ze na poberanie je potrebne byt nemocensky poistena 271dni. Kedze poberala aj matersku, neskor rodicak tuto podmienku urcite splnila nie, kedze naviac pracovny pomer stale trva.
Ma narok na pandemicku?
Paci sa....lebo kamoska si to predstavuje jak Hurvinek valku
Čože? Prečítala som si to asi 5x a nerozumiem. Ona chce poberať OČR na dieťa, ktoré nechodí do škôlky?? Lebo ak je vedená ako osoba starajúca sa o dieťa, je s nim teda doma.
a pandemickú na základe čoho?? dieťa je pozitívne a nemôže ísť do škôlky a ona do roboty? alebo čo.. akože nerozumiem...
to dieťa teda chodí do škôlky, či nie? Teda.. či je do nej prihlásené
A opat sa tu vyjadruju zeny, co nemaju paru..Na dieta, ktore nie je prihlasene do skolky je mozne poberat pandemicku OCR..ved to stale platilo a aj plati..samozrejme zena musi splnat podmienky naroku (270 dni, aktivne nem. poistenie - v pripade, ak si ziada tuto OCR 1x)
@tehula2016 ja sa len smejem ze pandemia. to uz bude asi naveky. z akeho levelu je stale vlastne tato ulava, nerozumiem....ved vsade su okna a dvere otvorene...ziadna pandemia nie je
@tehula2016 ved ale je rozdiel očr a pandemická očr nie?
@tehula2016 čiže dieťa má viac ako 3 roky, matka je zamestnaná, ale nechce ísť do práce a nechce dať dieťa do škôlky, tak môže byť doma a poberať pandemickú očr? Nonsens. A že nie sme slabo sociálny štát, keď dávame peniaze ľuďom za to, že sa im nechce ísť do práce.
@tehula2016 podla mna by to mala splnat nie? Pracovala stale, potom len MD a RD. Ci zle myslim?
@tehula2016 ...na zaklade coho?
@melanta
@doriiis
@veronika3110
@lubka261 damy hned v uvode som oslovila damy, ktore sa vyznaju a maju relevantne info k danej situacii. Ja viem, ze ludia sa radi vyjadruju ku vsetkemu ale toto nie je vec nazoru, ze kazdy to ma inak. Toto je realna skutocnost, kde je pravda len jedna 🙂
Ak vas niekoho zaujima, su mesta/dediny kde kapcita skolky je daleko nizsia ako je dopyt a ak zena nema babku, dedka stryka ujca, ktory by postrazil dieta kym bude v praci je nutena ostat s dietatom doma. Nehovoriac ak by bola tehotna opat napriklad. Prosim spravajme sa uctivo k sebe. Nejedna sa tu o neprisposobivych obcanov zneuzivajucich stat. Mier!
@tehula2016 ale ty o tom tiež nemáš páru. Rodičia majú nárok na pandemické OČR, ak je trieda či škola uzavretá alebo majú dieťa v karanténe. Tu sa bavíme o dieťati, ktore nechodí do škôlky.
@rakahaka až nato, že si to napísala ako Talian. Ja tvojmu popisu nerozumiem. Ako ti mame pomôcť. Tak je zapísané to dieťa v škôlke alebo nie je? Pandemicku OCR môže mat rodiť, ktorého dieťa chodí do škôlky. Naštuduj si ten priložený link vyššie.
@rakahaka ...a este sa tam uvadza nazov a adresa zamestnavatela rodica ziadajuceho o ocr.Nasledne si soc.poistovna overuje,ci ziadatel mal v termine nim uvedenym narok na mzdu....a kedze znama je vedena u svojho zamestnavatela ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov,hadaj co zisti?
@orangiiina ten co vie o com pisem tomu rozumie. Mrzi ma, ze chces mat silou mocou pravdu ktoru nemas. Poberala som tak donedavna pandemicku na dcerku ktoru nevzali do skolky, viem o poberani rodicovskej viac nez dost. Viem aj to ze dieta namusi byt prihlasene do ziadnej skolky. Prosim ober si napzaj info kym nieco napises a budes zavadzat.
Ide tu o jedine a to ci plati nemocenske ked pomer stale trva aby ju mohla poberat.
@doriiis ad1 meno pediatra sa uz vyse roka nepise. Uvadzas zamestnavatela, a podavas cestne vyhlasenie o tom ze nemas ziadnu mzdu.
Ad2 skolka sa nevypisuje nakolko doeta do ZIADNEHO zaridenia nechodi
Odklikavas len moznost ze nie nenavstevuje.
Kludne si tu ziadost preklikaj a dozvies sa nove info platice k roku 2022 🙂
@orangiiina na dieta, ktore nie je prihlasene do skolky, je mozne poberat pandemicke OCR..tak to je, ci tomu veris alebo nie..tak isto dieta, ktore je covid pozitivne, alebo ktoreho skolka je zatvorena zriadovatelom..
@rakahaka áno má nárok na pandemicku ocr je to tak,kamoška má presne tak dieťatko nedala do škôlky 3,4 ročne a ostala doma a poberá pandemicku očiarku,vybavila jej to účtovníčka...
@rakahaka ak zena este nepoberala pand. OCR predtym, ale ziada o nu prvykrat, musi mat aktivne nem. poistenie.. pocas RD je prerusene.. takze najprv musi oznamit nastup do zamestnania a nasledne pand. OCR..
Zena, ktora po materskej nenastupi (z vlastnej vole) do prace, ktoru mala predtym, dieta neda (ani nezapise) do skolky, t.j. je s nim doma, jednoznacne MA narok na poberanie pandemickej OCR. A ze preco sa aj dnes pobera pandemicka, ked po pandemii ani chyru... Nuz, ta je naviazana na nudzovy stav. A predstavte si, ten (pravne) stale trva. A preco trva, ked uz nie je dovod? Opytajte sa nasej milej a "cestnej" vlady. Pomocka:pocas nudzoveho stavu sa da obstaravat napriamo bez sutaze a vela inych netransparentnych veci robit... Chcela som rovno napisat, ze sa tak lepsie kradne... Vsak vieme...
@doriiis tak ale zas, ked to stat dovoli a sam ti nuka peniaze len tak, co, nevezmes ich? Preco nie? Tam skor vidim problem v tom nekonecnom nudzovom stave, kolko prachov sa kde strati, nehospodarne vynalozi... Taka pandemicka ocr bude nic popritom. A vidis, oni hovorili, ze budu ini... Trt makovy.
Ale ked dobrovolne nedala dieta do skolky tak narok nema...toto takto nefunguje