Nárok na ošetrovné

alicka850
19. júl 2017

Ahojte, chcem sa spýtať tých, čo tomu rozumejú. Mám nárok na očr na dieťa 6 týždnov od začiatku nástupu do práce? Predtým som bola 1,5 roka na RD, pred tým na MD zákonom stanovený čas a pred tým so normálne pracovala. Syn ochorel po nástupe do jaslí, doktorka mi dala očr, odovzdala som v práci 30.6. a nič sa zatial nedeje. Napadlo mi, či aj očr nie je podmienená nejakým odpracovaným časom podobne ako narok na MD? Dakujem

liz_lemon
19. júl 2017

@alicka850 OCR nie je podmienena odpracovanim urciteho casu
zavolaj do Socialnej poistovne

evittam
19. júl 2017

@alicka850 Suhlasim s
@liz_lemon .
A co by sa malo akoze "diať"?

eeffka
19. júl 2017

@alicka850 za jul dostanes peniaze az v auguste

evittam
19. júl 2017

@eeffka No veď preto som napísala,ze čo čakala,ze sa bude diat.😉

janinah
19. júl 2017

si v skúšobnej dobe? aby sa nedialo niečo iné,menej príjemné pre teba....

alicka850
autor
20. júl 2017

@evittam ked som davala ocr nasej asistentke riaditela, nevedela co s tym, patrime totiz pod inu firmu, ktora ma sidlo v BA , cize tieto papiere idu cez nich. Ocr som uz necerpala roky, takze som presne nevedela ako to chodi s tym vyplacanim a narokom. Vacsinou som to riesila dovolenkou, nahradnym volnom atd. Ale dik za radu 🙂

alicka850
autor
20. júl 2017

@janinah zivot je otazka priorit. A pre mna je moje 2,5 rocne dieta s anginou a 39 horuckami priorita. Nastastie som si vybrala povolanie, kde si mozem vyberat zamestnavatelov ja a nie naopak. Takze nemusis sa bat o mna ☺

evittam
20. júl 2017

@alicka850 Neviem od kedy do kedy si bola OCR. Toho 30.6.si odovzdala aj ukončenie? Ak ti koncila OCR az v juli, vyplatena bude v auguste -okolo 15.😉. Ak budu mať doručené všetky doklady. Na OCR stačilo dopísať dátum kedy si naposledy pracovala, potom kedy si nastupila spat do práce, orazit podpisat zamestnavatelom, oznámiť mzdarke-jej stačí kopia a doručiť do SP.😉

alicka850
autor
20. júl 2017

@eeffka ja som ju ale cerpala v juni, nie v juli. Koncila som 30.6, ale tlacivo sa dostalo do soc.poistovne za v juli. Nic, zavolam do soc.poistovne.

alicka850
autor
20. júl 2017

@evittam dakujem, koncila som ju 30.6, lenze to bol piatok, takze asi to odislo do BA na centralu az v juli. Prezistim si to, dik za radu, pekny den

evittam
20. júl 2017

@alicka850 No aj tak to asi nestihli c centraly poslat do uzavierky na SP, tak preto ti neprisla OCR uz v juli. Ale pre istotu si to over, ci to poslali.😉
A s tymi prioritami si to vystihla úplne presne.😉

eeffka
20. júl 2017

@alicka850 jaj tak. No tak ked to poslali az v juli a nestihli zaciatok tak sa obavam aby si nedostala peniase az v auguste. Aj ked podla zamestnancov viem ze napr PNky uz maju 2 al 3 vyplatne terminy nie len 1 v mesiaci. Zavolaj na socialku a poinformuj sa. Su celkom ochotne.teda aspon ja som mala stastie na take zeny.

evittam
20. júl 2017

@eeffka Vidis to ma nenapadlo. PN maju 2 termíny, tak možno aj OCR.☺

alicka850
autor
20. júl 2017

@eeffka nevadi ak budu aj v auguste, len aby boli 🙂 zavolam tam, ci im to vôbec poslali z roboty. Dakujem všetkým za rady , prajem vám všetkým pekný deňc😉