Ahojte, chcem sa spýtať tých, čo tomu rozumejú. Mám nárok na očr na dieťa 6 týždnov od začiatku nástupu do práce? Predtým som bola 1,5 roka na RD, pred tým na MD zákonom stanovený čas a pred tým so normálne pracovala. Syn ochorel po nástupe do jaslí, doktorka mi dala očr, odovzdala som v práci 30.6. a nič sa zatial nedeje. Napadlo mi, či aj očr nie je podmienená nejakým odpracovaným časom podobne ako narok na MD? Dakujem
si v skúšobnej dobe? aby sa nedialo niečo iné,menej príjemné pre teba....
@evittam ked som davala ocr nasej asistentke riaditela, nevedela co s tym, patrime totiz pod inu firmu, ktora ma sidlo v BA , cize tieto papiere idu cez nich. Ocr som uz necerpala roky, takze som presne nevedela ako to chodi s tym vyplacanim a narokom. Vacsinou som to riesila dovolenkou, nahradnym volnom atd. Ale dik za radu 🙂
@alicka850 Neviem od kedy do kedy si bola OCR. Toho 30.6.si odovzdala aj ukončenie? Ak ti koncila OCR az v juli, vyplatena bude v auguste -okolo 15.😉. Ak budu mať doručené všetky doklady. Na OCR stačilo dopísať dátum kedy si naposledy pracovala, potom kedy si nastupila spat do práce, orazit podpisat zamestnavatelom, oznámiť mzdarke-jej stačí kopia a doručiť do SP.😉
@alicka850 jaj tak. No tak ked to poslali az v juli a nestihli zaciatok tak sa obavam aby si nedostala peniase az v auguste. Aj ked podla zamestnancov viem ze napr PNky uz maju 2 al 3 vyplatne terminy nie len 1 v mesiaci. Zavolaj na socialku a poinformuj sa. Su celkom ochotne.teda aspon ja som mala stastie na take zeny.
@alicka850 OCR nie je podmienena odpracovanim urciteho casu
zavolaj do Socialnej poistovne