Nárok na materskú pri druhom dieťati po skončení rodičovskej

januska29
22. feb 2016

Ahojte mamicky 🙂, chcela by som vas veeelmi poprosit o pomoc ohladom materskej davky, lebo mam v tom zmatok. Ak by sa niektora z vas v tom vyznala, prip. riesila obdobnu situaciu, neskutocne by mi pomohla 😉 . Tu je popis mojej situacie: od oktobra 2012 mam uzatvorenu pracovnu zmluvu so zamestnavatelom do augusta 2018. Momentálne som na rodicovskej dovolenke, ktora mi konci v septembri 2016, kedy nasa dcerka dovrsi 3 roky. Planujeme s manzelom dalsie dietatko, ale do dovrsenia 3 rokov dcerky to uz nestihneme. Je prosím vas nejaka moznost ako ziskat matersku aj pri druhom dietatku, v pripade keby sa narodilo napr. v novembri 2016, ked mi pracovny pomer stale trva?

Okrem toho by som sa rada opytala-bola mi ponuknuta praca na dohodu u ineho zamestnavatela. Malo by to prosim vas nejaky vplyv na vypocet materskej davky v pripade, ak by som neodpracovala potrebnych 270 dni? Resp. co je potrebne spravit, aby mi vznikol narok na matersku davku pri druhou dietatku a ako by bola vypocitana? Dakujem velmi moc za vsetky vase reakcie a odpovede. Pekny den 🙂 .

velkacica
22. feb 2016

celý pracovný pomer = tehotenstvo?? Nečuduj sa, ak sa zamestnávateľ s tebou baviť nebude!

januska29
autor
22. feb 2016

@velkacica vdaka za reakciu 😉 , bola som zial nutena zmenit pracu, nakolko sme sa stahovali a odrobila som u noveho zamestnavatela od oktobra 2012 cca rok bez vynechania - par mesiacov pred tehu a pocas celeho tehu - vlastne az do porodu. Takze myslim, ze som sa zachovala ferovo a zamestnavatel nemal s tym ziadny problem. Boli s mojou pracou velmi spokojni. Rada by som sa tam aj vratila, ale tuzime este po jednom dietatku 🙂 .