Ahojte, chcela by som poradit. Na materskej som od 4/2014, momentalne som na rodicaku s druhou dcerou. Uvazujeme o tretom babatku. Moj zamestnavatel mi vsak oznamil, ze k 31.12. 2017 rusi firmu. To znamena, ze od 1.1. 2018 budem nezamestnana, avsak predpokladajme, ze v tom case uz tehotna. Vznikne mi narok na materske? Ak ano, za akych podmienok?
Dakujem krasne za mudre odpovede.
@anieli_1 dakujem. Ak som na rodicovskej,to sa tiez zapocitava do tych 270 dni? Lebo vsak realne za mna teraz nikdo neodvadza poistne...
Ak budes v ochrannej lehote tak ano to si treba zistit od ktoreho tt je ta ochranna lehota to presne neviem, no ak nebudes tak ti narok nevznikne.
@svetielocko takto ak do 8 mesiacov po zruseni firmy nastupis na matersku tak sa ti bude pocitat z toho zamestnania cize ochranna lehota trva 8mesiacov, ak to stihnes narok budes mat ale overila by som si to na SP
@svetielocko no záleží od toho kedy budeš mať termín a teda či ti bude vychádzať tých 270dni či koľko má byt lebo si už nepamätám......A bude sa počítať tak ako pri druhom takže zo zmluvy ....