Ahojte, aj ja sa obraciam na Vas o radu,
nedavno som prisla o pracu, po 3 rokoch, bohuzial som mala do dobu urcitu, kedze mi zmluva koncila 31.12.2013 tak som sa 30.12.2013 dala este na pn. Uvazujeme o babatku. Ako mam postupovat, aby som mala narok na matersku, ked som ešte pn, aka je tam /ochranna/ lehota,/ak je. kedze som mala na dobu urcitu/ do kedy musim otehotnieť aby som mala narok na matersku? Ak skoncim PN a pojdem na UP, budem mat narok na matersku ??? Dakujem za kazdu radu 🙂
@anatalia77 dakujem velmi pekne za radu, vidim ze si si precitala poriadne otazku , vies super poradit
@foxka rado sa stalo
podla mna narok na matersku budes mat - ved materska sa vyratava na zaklade toho ci za predchadzajuce obdobie (tusim su to tri roky) bola nemocensky poistena, a to si ako zamestanec bola.... urcite by som si zavolala na socialku alebo tam rovno zasla..
@foxka neuvazovala si nad tym sa este zamestnat a popri tom sa pripravovat na pripadne materstvo?takto to vypada ako z nudze cnost,to nie je bohvieco.Vela veci sa da v zivote pozmenit,alebo zrevidovat,ale dieta sa naspat do maternice neda vratit...