Zdravím Vás dámy. Prosí Vás o radu ohľadom nároku na materskú. Viem, že musím mať odpracovaných 270dní to už mám teda aspoň myslím pretože pracujem cca 1 rok a 4mesiace ale vraj je tam ešte jedna podmienka a moja šéfka ma chce vyhodiť k 31.12.17. Mala by som nárok ak by som v decembri otehotnela na materskú?
Ďakujem Vám krásne za rady veľmi mi pomôžete.
@zalka ďakujem krásne za radu 🙂 z toho čo som našla na stránkach soc.poisť. som bola jeleň 😀
@anicocka1706 bola by si v ochrannej lehote,
alebo ak by si nestihla a otehotnela neskôr tak akékoľvek zamestnanie alebo dobrovolné poistenie a nárok na MD máš
Veď práve toho sa bojím, že ma nikde nezamestnajú tehotnú resp. šefka ma chce vyhodiť kvôli PN po operácií tak mám strach, že ma nikde nezamestnajú možno aj kvôli tomu. Vážim si tvoje rady ďakujem
@anicocka1706 tak využiješ dobrovolné poistenie a budeš mať ak to urobíš včas vysokú materskú.
@zalka dobrovoľné poistenie? Môžem ťa ešte otravovať a popýtať sa na to poistenie?
@anicocka1706
Aj ako nezamestnana si.mozes do.socialnej poistovne odvadzat dobrovolne poistenie. V povodnom prispevku si.neuviedla spravne, ze musis pracovat 270 dni na matersku, ty si tych 270 dni musis platit socialne poistenie. Cize ak si zamestnana, automaticky to.za teba hradi.zamestnavatel, ak nie, mozes si to platit sama
@anicocka1706 áno skludom ...
Zdravim vas...mam jednu otazku.tento rok som bola cca 4mesiace PN.ak by som isla buduci tok na MD tak by sa mi MD vypovitala z prijmu za 2017...nakolko mam slusny prijem-rata sa do vypoctu MD aj prijem pocas mesiacov co som bola pn alebo len z tych co som pracovala?vdaka za radu
Ahojte kocky,kedze po mojej navsteve SP -pani pri okienku neochotna odpovedat a ze ona nevie odpovedat,som este viac zmatena,idem si po radu k Vam 🙂 v 03/17 som nastupila do prace,dovtedy som bola na rodicovskej so synom.Teraz planujeme druhe babo,ak sa podari co najskor a moja otazka znie: ak pojdem na MD v r.2018,vymeriavaci zaklad budem mat za rok 2017 len z hr.prijmov zo zamestnania od toho 3-12/2017?Rodicovska sa nezaratava?A ked som neodpracovala cely rok nevadi?Dopocita sa nieco aj z prijmov v r.2018?Dakujeeem
@anicocka1706 áno mala