Ahojte , aj tuším odpoveď teda asi poznám aj sa pôjdem opýtať priamo na sociálku ale skúsim aj tu či nemá niekto skúsenosť... Poberám RP, syn má 2r a 7mes, v novembri sa mi narodí druhé dieťa. Otázka znie , nárok na materskú dávku nemám ak počas prvého tehotenstva tj v roku 2019 skončila firma čiže sme všetci dostali výpoveď? Ja som teraz teda ako nezamestnana asi alebo ako má evidujú keď som na rodičovskej dovolenke? aj keď som už nastúpila na MD v tom období,skrátka len či naaahodou nie je nejaká šanca spôsob aby mi uznali aj druhu materskú ( naši spoluobčania tmavší by určite vedeli ako vybabrať so systémom 😅) tak len či teda tuším správne že bohužiaľ do 3r budem poberať na syna rodicak ako doteraz a po dovŕšení 3r pôjdem požiadať o druhý rodičovský a to už bude ten nižší však 2 70e cca🤔😒 vďaka za odpoveď
nemas narok ani teoreticky bolo treba s tym robit nieco skor teraz je uz neskoro a ano ten nizsii RP bude
@loginexistuje druhé tehotenstvo nebolo vôbec v pláne tak neviem čo skôr som s tým mohla nemohla robiť keďže som rátala s tým že idem od nového roka do novej práce ale dik 😏
@simik411 veru skoda no nic hlavne nech je babo zdrave 😉
@loginexistuje jj presne tak to je veru najviac 😌
nie, zial nemas narok na matersku, kedze nemas aktivne nemocenske poistenie a tym, ze pracovny pomer uz dlhsie netrva tak ani 270 dni poistenia za posledne dva roky a do novembra zial uz ani nestihnes nazbierat (to by si sa pred tym aj tak musela zamestnat alebo platit dobrovolne nemocenske atd.)
v tomto konkretnom pripade by asi nikto nenasiel sposob ako vybabrat so systemom, kedze nesplnas ani jednu podmienku 🙂