Nárok na materskú

nasebejby
13. júl 2015

Ahojte 🙂
termín mám 18.12.2015
Som zamestnaná na obecnom úrade, kde som mala hl. pracovný pomer cez projekt, ale nebol na plný úväzok tým pádom som mala na úrade ešte dohodu o vykonaní práce. Od 1.7.2015 som na dlhodobej PN. Dnes som sa dozvedela, že mi zrušili dohodu o vykonaní práce ku 30.06.2015 (ani som o tom nevedela). Cez projekt som ešte stále zamestnaná, lebo projekt končí až v septembri.
Po 1. - neviem, či mi mohli vôbec dať výpoveď počas PN a ani mi o tom nedali vedieť.
Po 2. - ako sa mi teraz bude vyratávať materská? Bude sa mi zaratávať aj dohoda o vykonaní práce aj projekt aj napriek tomu, že sa mi dohodli skončila a projekt skončí ešte pred nástupom na materskú?
Vôbec tomu nerozumiem, vysvetlite mi to prosím vás niekto.

evittam
13. júl 2015

@nasebejby Tak v prvom rade to závisí od toho od kedy pracuješ a či máš splnenú podmienku 270 dní NP za posledné 2 roky pred pôrodom. Ak áno, a pracovala si aj minulý rok, tak MD sa ti bude počítať z príjmu za r.2014.
Čo sa týka výpovede cez PN - píšeš, že ti zrušili dohodu a nie dali výpoveď......Dohoda o vykonaní práce nie je TPP, môže byť ukončená kedykoľvek.

nasebejby
autor
13. júl 2015

no za 2014..do júla som chodia na VŠ, potom som robila dobrovoľnícku službu cez UPSVR a od novembra som bola zamestnana cez ten projekt a od januara aj na tej dohode...

dena1973
13. júl 2015

@nasebejby Materske sa ti bude pocitat z PP, ktory ti trva od novembra 2014(t.j. z HPP). Pocitat sa bude z prijmu od zac. PP od 11/2014 do mesiaca pred nastupom na materske. Ak budes na PN az do nastupu na materske, tak by sa malo vychadzat z rovnakeho vymeriavacieho zakladu z akeho sa ti plati nemocenske. Akurat, ze sa bude platit 65% z VZ.
Musis mat splnenu podmienku 270 dni nemoc.poistenia v poslednych 2 r. pred porodom.

nasebejby
autor
13. júl 2015

@dena1973 tu je ten problém, že ten projekt končí v septembri a ja idem na materskú v novembri :/ preto neviem, čo so mnou bude :/

dena1973
13. júl 2015

@nasebejby podmienku 270 dni NP, ak ti dovtedy bude trvat PP budes mat splnenu. A materske sa ti bude vyplacat v ochrannej lehote.