Ahojte 🙂
termín mám 18.12.2015
Som zamestnaná na obecnom úrade, kde som mala hl. pracovný pomer cez projekt, ale nebol na plný úväzok tým pádom som mala na úrade ešte dohodu o vykonaní práce. Od 1.7.2015 som na dlhodobej PN. Dnes som sa dozvedela, že mi zrušili dohodu o vykonaní práce ku 30.06.2015 (ani som o tom nevedela). Cez projekt som ešte stále zamestnaná, lebo projekt končí až v septembri.
Po 1. - neviem, či mi mohli vôbec dať výpoveď počas PN a ani mi o tom nedali vedieť.
Po 2. - ako sa mi teraz bude vyratávať materská? Bude sa mi zaratávať aj dohoda o vykonaní práce aj projekt aj napriek tomu, že sa mi dohodli skončila a projekt skončí ešte pred nástupom na materskú?
Vôbec tomu nerozumiem, vysvetlite mi to prosím vás niekto.
no za 2014..do júla som chodia na VŠ, potom som robila dobrovoľnícku službu cez UPSVR a od novembra som bola zamestnana cez ten projekt a od januara aj na tej dohode...
@nasebejby Materske sa ti bude pocitat z PP, ktory ti trva od novembra 2014(t.j. z HPP). Pocitat sa bude z prijmu od zac. PP od 11/2014 do mesiaca pred nastupom na materske. Ak budes na PN az do nastupu na materske, tak by sa malo vychadzat z rovnakeho vymeriavacieho zakladu z akeho sa ti plati nemocenske. Akurat, ze sa bude platit 65% z VZ.
Musis mat splnenu podmienku 270 dni nemoc.poistenia v poslednych 2 r. pred porodom.
@nasebejby Tak v prvom rade to závisí od toho od kedy pracuješ a či máš splnenú podmienku 270 dní NP za posledné 2 roky pred pôrodom. Ak áno, a pracovala si aj minulý rok, tak MD sa ti bude počítať z príjmu za r.2014.
Čo sa týka výpovede cez PN - píšeš, že ti zrušili dohodu a nie dali výpoveď......Dohoda o vykonaní práce nie je TPP, môže byť ukončená kedykoľvek.