Nárok na materskú

26. júl 2023

Ahojte. Som študentka. Nárok na materskú podľa všetkého nemám.( Možno len 200€, čo viem, že môžem dostať). Počula som však, že ak sa teraz na tri mesiace zamestnám a budem si platiť odvody a podobne, tak mi nárok na materskú vznikne. Chcela by som sa spýtať, či s tým niekto má skúsenosť a či to vážne tak ide. Alebo ako sa mi vytvorí nárok na materskú.

zmrzlinka2021
26. júl 2023

Nie som odbornicka, ale podla mna je to blbost

veronikaszabova
26. júl 2023

Nie. Podmienka 90 dnp (bez PN a OČR) by ti pomohlo len v pripade, zeby si uz mala nejake dni DNP (za dva roky spatne od porodu 270 dni). Nestaci, ze sa zamestnas len na 3m

misana84
26. júl 2023

Nie lebo nemate odpracovaných 270 dni.,, zamestnať sa na 3 mesiace a zvýšiť si materskú je pre tých čo predtým pracovali a majú odpracované dni

maranta_leuconeura
26. júl 2023

Neviem v ktorom si rocniku a ako ti to vychadza, ale nejaku brigadu ak zvladnes popri skole, budes mat aspon € navyse. Ako studentka mas aj narok na tehotenske stipendium, zisti si.

lenuska9999
26. júl 2023

Nie tým , že by si sa teraz zamestnala na 90 dní na vysoku mzdu, by si si mohla len zaobstarať maximálnu materskú napríklad. Ale základná podmienka pre nárok na materskú je mať 270 dní nemocenského poistenia za 2 roky, čiže musíš už mať niečo odpracované.. ak nebudeš poberať materskú, dostaneš len nižší rodičovský príspevok od dňa narodenia dieťaťa. To je 345,20 eur + prídavok na dieťa 60 eur. A ešte jednorazový príspevok pri narodení dieťaťa 829,86 eur

malia18
26. júl 2023

Viem, že pani politička Gabriela Marcinková na svojom instagrame zverejnila nejakú novinku, ktorá ale nadobudne platnosť až od 1.1.2024 samizdá, že aj študentky, ktoré úspešne ukončili štúdium a stihli sa zamestnať tak im vznikne nárok na materské bezohľadu na počet odpracovaných dní.