Dobrý deň, chcela by som sa spýtať ohľadom materskej,
S prvým dieťaťom som na materkej od 7.8.2021, od apríla 2022 už na rodičáku, zamestnávateľ mi ukončil pracovný pomer 31.5.2023, aktuálne som opäť tehotná, rodičák mi končí v septembri 2024, termín nástupu na druhú materskú mám 12.7.2024, zamestnaná som opäť od 15.3.2024, budem mať nárok na materskú?
Podmienku dva roky spätne by som spĺňať mala a teda materská by sa mi mala rátať z posledných 90dní, ale pre istotu sa pýtam ak sa tu niekto tomu rozumie, ďakujemm
@janica_ pretoze mi tam nikto tyzden neodpoveda
270 dni za posledné 2 roky by si mala spĺnat, na tehotenske to ale zrejme nebude …
Ci sa bude ratat za 90 dni z platu je otazne lebo si to vedia preverit a nemusi to prejst
@andula1988 Na tehotenske narok nemam, to viem 🙂 o to mi nejde, len som chcela vediet ohladom tej materskej, pri prvej materskej sa mi to ratalo z poslednych 90dni lebo som menila zamestnavatela a teraz by to malo byt tiez tak pokial sa splni minimalne tych 90 dni
Už sa to posudzuje prísnejšie, keďže je jasné, že sú to špekulácie na vysoké materské. Najmä, ak by ste po 90 dňoch išli na PN.
@draik Tak kľudne si preveriť môžu, som zamestnaná u rovnakého zamestnávateľa ako som aj bola aj s rovnakým príjmom ako som aj mala, len ma omylom odhlásil toho 31.5.2023, dieťa mi chodí do škôlky a ja opäť môžem byť v práci, takže zmluvu mi urobil na novo na dobu neurčitú
Preco sa nespytas rovno v poradni na to urcnej? https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...