Nárok na kočíkové

janka098765
8. jan 2023

Ahojte este sa chcem spytat jedna znama mi povedala ze ked som uz na rodicovskej dovolenke tak mam narok na nejake kočikove len že ja som nepracovala este mam 22 rokou a som len vedena na urade prace ako uchadzač. Čo to je to kočikove a mam nato narok aj ja v 35tt ?

xsuzannex
8. jan 2023

Budes to mat vyplatene az po porode.. uz je to teraz automaticky, je to vlastne prispevok pri narodeni dietata.. dostava kazda zena..

226lenka
8. jan 2023

@janka098765 kočíkovné je príspevok na dieťa necelých 830 eur ktorý vypláca po narodení upsvar. Dieťa sa musí dožiť 28 dní.

xsuzannex
8. jan 2023

@226lenka uz nemusi, toto sa zrusilo.. ja som rodila v juni a v dasom vyplatnom termine som to mala na ucte..

226lenka
8. jan 2023

@xsuzannex tak to som nevedela že sa to zrušilo a to som teraz v novembri rodila

mima172
8. jan 2023

@xsuzannex Ahoj, vtriem sa autorke do témy. Keď som rodila v 2020, tak sa o kočíkovné žiadalo. Čiže teraz stačí, len vybaviť dieťaťu RL a kočíkovné dostanem automaticky po narodení dieťaťa? O prídavky sa naďalej žiada, áno? Ďakujem 🙂

xsuzannex
8. jan 2023

@mima172 ano presne tak ale aj tych papierov na vypisovanie je podstatne menej ako byvalo.. podpise sa len nejake cestne vyhlasenie, vyhlasenie o bydlisku sa uz nedava..no a potom ked sa prechadza na rodicak tak tiez treba poziadat..

mima172
8. jan 2023

@xsuzannex Ďakujem. Musím sa nato ešte lepšie pozrieť. Som v takej blbej situácií, kedy na materskú nemám nárok, čiže pôjdem od začiatku na rodičák. Veru tie tony papierov, čo boli v tom 2020 si pamätám. Som rada, že sa to okresalo.

barbarita
9. jan 2023

Je potrebne splnit podmienku prehliadky kazde 4 tyzdne? Cast tehotenstva som v zahranici, a prehliadky tu nie su tak caste 🙈