Nárok na dorovnanie - Familienbeihilfe z Rakúska

79moon
24. okt 2016

Ahojte,
môžete mi prosím poradiť, či je nárok na rodinné prídavky, resp. dorovnanie z Rakúska, pokiaľ kamoš pracoval minulý rok v Rakúsku takmer 4 mesiace na pracovnú zmluvu, a jeho žena v tom čase poberala na Slovensku materskú, nepracovala (dieťa sa narodilo 2014)? Ak by podal žiadosť o Familienbeihilfe, budú posudzovať jej materskú (okolo 600€/mes.) ako obdobný príjem (gleichartige Beihilfe)? Alebo má nárok na celé Familienbeihilfe za každý mesiac? Neviem sa z tohto vymotať, či vôbec majú nárok na nejaké dávky...Vrelá vďaka za každú radu!!! 🙂

katriona1
25. okt 2016

mateřskou může dostávat žena jenom tam kde pracovala, takže jestli matka dítěte neodpracovala potřebný počet dní v Rakousku tak zajisté nemá nárok na žádné dorovnání, jediné dorovnání by mohl manžel žádat u přídavků na dítě, osobně s tím zkušenost nemám, ale co jsem slyšela, tak je to dost papírování a trvá to několik měsíců než se to schválí a nevím jestli to jde i takto spětně

79moon
autor
25. okt 2016

No áno, presne o to dorovnanie rodinných prídavkov mi ide, že či má nárok a či za všetky štyri mesiace (odpracoval 8.1.-13.4.2015)? Myslím, že sa dá spätne žiadať, ale asi len rok dozadu, podľa toho, čo som čítala...