Nárok na dávku v nezamestnanosti a brigáda už počas RD.

omrvynka19
7. aug 2019

Dobrý deň,

potrebovala by som zistiť, či niektorá z Vás má skúsenosť alebo podobnú situáciu ako ja.
Od 2.1. 2017 som na materksej z nej som prešla na rodičák, na rodičáku som si našla brigádu teda dohodu o vykonávaní práce, je to len na páru hodin a mzda je na výplatnej páske okolo 50 eur, zvyšok je na ruku. Vo februári 2020 mi končí rodičák, no nemôžem sa vrátiť na pôvodne miesto nakoľko som sa prestahovala a moje dieťa nevzali do škôlky. Otázky ktoré mám, na SP mi povedali že nárok na dávku mi bude vypočítana z obdobia 2 rokov čo som na RD a keď som tam pracovala tak z tohto ( čo je vlastne nič lebo na vyplatnej paske mam tych 50 eur) mam šancu si ten priemer vypočtu zvýšiť ak by mi môj pôvodný zamestnávateľ preplatil dovolenku, alebo by som si ju vybrala je to kolo 35 dní. A mám si ju vybrať ešte počas RD alebo mám RD ukončiť a nastúpiť do práce a hneď si čerpať dovolenku a potom dať výpoveď?ďakujem za každú radu.

veronikaszabova
7. aug 2019

@omrvynka19 @evittam ti poradi.
No podla mna mali tetky na urade pravdu.

evittam
7. aug 2019

@omrvynka19 VZ pre podporu je hrubý zdanitelny príjem za posledne dva roky pred žiadosťou o podporu z ktorého sa odvadzali odvody na PvN t.j.ak to bola dohoda na pravidelný príjem pokazila si si podporu. Proste sa ti bude počítať aj dohoda a plus co ti preplatia dovolenku.