Ahojte, dnes na urade mi dali tlacivo ohladom narodneho projektu, ktory ma podporit zamestnavanie zien, ktore su registrovane na urade prace a zaroven sa staraju o dieta do 6 rokov. Prikladam foto.
Nakolko pozajtra mam jeden pohovor, chcela by som pochopit jednu vec, aby som to mohla zamestnavatelovi vysvetlit, nech vidi, ze je vyhodne ma zamestnat 🙂
Stat bude zamestnavatelovi preplacat 95 percent celkovej ceny prace do vysky 1,2 nasobku minimalnej mzdy.
1,2 nasobok minimalnej mzdy v cistom je: 437 eur
V hrubom to je 624 eur
Celkova cena prace: 843 eur
moja otazka: Z coho sa pocita tych 95 percent, ktore stat preplati po dobu 12 mesiacov zamestnavatelovi? Muz mi tvrdi, ze z celkovej ceny prace (to je stat by platil zamestnavatelovi za mna 801 eur mesacne), ale podla mna bude stat platit len rozdiel medzi CCP a hrubou alebo rozdiel medzi CCP a cistou mzdou.
Myslim, ze keby stat preplacal 95 z tej CCP, tak by to ludia zacali zneuzivat a zamestnavat sa len naoko u kamaratov zivnostnikov. Vie mi to niekto vysvetlit? Neviem sa dovolat na urad prace a spytat sa priamo ich.
@frankie1212 to mi pride dost zvlastne. Takto moze zenu teoreticky zamestnat trebars jej rodinny znamy, zena nebude robit nic a on bude dostavat od statu 800 eur mesacne po dobu jedneho roka. Ved to sa da totalne zneuzivat.
@erienka ako píše maminuska, tam predtým ako úrad vyplatí tie peniaze sa musí všetko vydokladovať, zmluvu, prihlášky do poisťovni, pásky, výpisy z úctu, že bola vyplatená výplata aj odvody...+ z úradu chodia kontroly, či reálne ten človek pracuje, takze nie je to take jednoduché obist
Baby tiež sa snažím o vybavenie tohoto príspevku prosím schvalili to niekomu? Potrebujem sa niečo opýtať.
@moninka198 mne to schvalili
@erienka dobry den parada a prosim aky typ ste si davali ja by som chcela na 7 hodin chodit len neviem ci kratsi pracovny čas môže byť aj takto definovany.
@moninka198 ano, aj ja to tak mam. V zmluve mam uvedeny cisty fond prac.casu 35 hodin rozvrhnutych na 5 dni v tyzdni
@erienka super lebo som nevedela či to tak moze byt. A prosim neviem ci to mozem aku ste tam uvadzali hrubu mzdu? Ale ak nechcete tak nemusite len ja neviem uz aku sumu si tam dat 🙂
@moninka198 poslem spravu
Ja som to riesila vo februari a vtedy mi povedali ze nemaju uz financie a ze uz ani tak skoro nebudu ale neviem teda ako to je. Len mne to vo februari neschvalili z dovodu vycerpania penazi.
@erienka muž má pravdu, z celkovej ceny prace, kedysi som riešila zamestnávanie ľudí z úp cez podobne projekty a úrad preplácal vždy nejaké percento z cpp, nie z hrubej mzdy, akurát je tam vždy to maximálne ohraničenie