Narodenie druhého dieťaťa bez nároku na materskú.

julka828
20. okt 2019

Ahojte. Chcem sa spytat. Momentalne poberam rodicovsky na prveho syna mala som aj matersku ale pocas nej mi skoncil pracovny pomer cize pri druhom dietati nebudem mat narok na matersku. A teda chcem sa spytat aj po narodeni druheho dietata chcem nadalej poberat ten rodicovsky na PRVE dieta kym nedocrsi vek 3 roky. Tym padom je potrebne niekde nieco zasiekat hlasit ohladom druheho dietata? Myslim socialku a upsvar? Ked v podstate to vsetko ostane nezmenene nakolko chcem poberat na to prve

evittam
20. okt 2019

@julka828 Nie. Akurat ziadost o pridavky a príspevok pri narodení dieťaťa. Po dovŕšení 3rokov veku staršieho požiadať o RP na mladsie.
Kedy skončil PP? Kedy mas TP?

pininka1
20. okt 2019

Tak minimálne na úrad práce keďže asi budeš chcieť príspevok pri narodení dieťaťa a rodinné prídavky na druhé dieťa,či?

julka828
autor
20. okt 2019

Ano ano Samozrejme ze pridavok a ten prispevok 800 eur pri narodeni si vybavit pojdem. No presne to som myslela dakujem ci staci po dovrseni 3 rokov ist poziadat o RP na druhe a hotovo. Pomer skoncil august 2018 a termin porodu mam v juni. Len sa dopredu informujem ze ako
@evittam

evittam
20. okt 2019

@julka828 A nemás narok na podporu?

julka828
autor
20. okt 2019

@evittam aku podporu ? Ja som na RD teraz syn mal teraz rok a v juni sa narodi druhe cize plynule to pojde

malinovka333
20. okt 2019

a n ie je to jedno ci poberas na starsie dieta alebo hned prejdes na mladsie ked nemas narok na matersku,

julka828
autor
20. okt 2019

@malinovka333 ja nechcem prejst na mladsie. Pisem ze najprv chcem nadalej poberat na prve dieta dokym nebude mat 3 roky az potom na to druhe

malinovka333
20. okt 2019

@julka828 ale ja sa pytam aky je v tom rozdiel ved rodicovcky je rovnaky, niektore musia stale vymyslat🙈

julka828
autor
20. okt 2019

@malinovka333 to nie je o vymyslani. Od januara zvysuje rodicovsky prispevok tym ktore poberali matersku tak asi logicky sa mi oplati ostat poberat na toho s ktorym som bola na materskej nie ? Ak nevies poradit tak nekomentuj

malinovka333
20. okt 2019

@julka828 boze co sa hned rozculujes, ja som sa normalne nieco pytala, strasne si neprijemna zena,miesto tej hnusnej odpovede si to mohla napisat rovno, pekny den ti prajem 🙈🙊

evittam
20. okt 2019

@julka828 Kolko si pracovala pred MD? Ak mas dostatok dni PvN tak mas narok na podporu v nezamestnanosti do dvoch rokov od skončenia PP.

evittam
20. okt 2019

@malinovka333 Zvysuje sa RP od 1.1.2020 -tym co mali narok na MD o 150Eur, tym čo nie o 50Eur. Preto.

julka828
autor
20. okt 2019

@malinovka333 ano rovno si zhodnotila ze som neprijemna hlavne ze ty rovno utocis ze niektore musia stale vymyslat. Tak som ti napisala preco. Tiez si mohla byt prijemnejsie. Aj tebe pekny den

julka828
autor
20. okt 2019

@evittam 2 roky som pracovala a ano uz viem teraz co myslisale tu podporu neriesim. Neoplati sa mi to ani uz teraz 🙂

evittam
20. okt 2019

@julka828 Tak nechaj peniaze statu.

julka828
autor
20. okt 2019

@evittam viem kolko by mi tam vyslo preto sa mi to neoplati. A viem co to obnasa kamoska tak bola a kazdu chviku ju posielali na pohovory. Cize to nemam za potreby a kedze od januara dvihnu ten rodicovsky tak sa mi to uz ozaj neoplati 🙂

evittam
20. okt 2019

@julka828 Tak to musíš ty vediet ci sa ti to oplati

julka828
autor
20. okt 2019

@evittam ano ano kazdopadne dakujem za odpoved pomohla si mi 🙂

stastko20219
20. okt 2019

@evittam prispevok mimo tuto diskusiu ..ale som podobny pripad, tak poprosim o radu..odvody a teda aj narok na matersku som akurat mala v clenskom state EU. pocas RD som ukoncila pracovny pomer. Mam nejaky narok na podporu v nezamestnanosti po skonceni RD?

evittam
20. okt 2019

@stastko20219 Ak splnas podmienky nároku na dávku tak ano. Treba riešiť v SP. Narok je do 2rokov od skončenia PP.

angel200
20. okt 2019

Ked uz tu riesime toto 🙂 Mam aj ja otazku ... Mala ide mat 3 mesiace , pred nastupom na MD som pracovala ..mala sa narodila v juli, prac.zmluvu mi nepredlzili , tak mi skoncila v auguste. Ak by sme nahodou chceli druhe dieta este kym bude mat mala 3 roky , staci ked si popri rodicovskom odrobim rok aby som mala znova narok na matersku ? Staci mi polovicny uvazok? Ci cely ? Dohoda? Je jedno kolko zarobim? Dakujem. 🙂

angel200
20. okt 2019

Lebo som rozmyslala , ze ak by sa to dalo ..tak by som nejakych 9mesiacov robila aj za menej € a potom by som si na mijimalne 90dni nasla pracu kde dobre zarobim aby mi vysla dobra materska .