Ahojte, viete mi niekto poradiť ci postupujem správne na to aby som poberala najvyššiu materskú a tehotenský príspevok ?270 dní nemocenského za posledne 2r spĺňam.
Aktuálne som v 6tt. TP: 19.12.2022
1. Od 1.5.2022 budem zamestnaná u známeho s najvyšším hrubým príjmom do 15.8. ( 110 dní)
2. Následne dám výpoved a pôjdem na PN od 16.8 v ochrannej lehote až do nástupu na MD
Je to správne ? Ďakujem za každý pomoc 🙏
Prečo vypoveď? Choď na pn zo zamestnania, takto ti bude trvať zamestnanie aj počas md. Znameho to nebude stať nič a pre teba to je len benefit.
Ano ale tehotenske bude ratane zrejme z minuleho zamestnania lebo treba splnat k 13tt … a k tomu novemu zamestnaniu ano bude materska ratana z neho ale obcas si vedia overit dochadzky a podobne tak treba mat vsetko na poriadku
@dominika_sk ďakujem za info 😉👍
@andula1988 13tt mi vychádza až 8.6. v tom čase budem mať aktívne poistenie a 1 odpracovany mesiac z nového zamestnania..cize tehotenský mi asi výjde najnižší pretoze predchádzajúci rok som bola zamestnana ale na RD.... ??
@dominika_sk ak bude pocas md zamestnana, tak sa jej predsa nazbieraju dni dovolenky, ktore jej potom zamestnavatel bude musiet preplatit, ci sa mylim?
@babovka2321 je to jej znamy čiže preplatiť to može len “papierovo” a ona bude mať napriklad narok na najvyššiu podporu ak sa to dovtedy nezmeni.
@dominika_sk aj odvody sa daju zaplatit len "papierovo"?
@babovka2321 panenka skakava🙏🏻 Keď su kamarati asi sa dohodnu, nie !
@dominika_sk panenka skakava, ja len narazam na to, ze ho to nebude nic stat, ako si napisala. No minimalne si to ona zaplati.
hlavne ak to SP vyhodnotí ako účelové(čo zrejme pri následne výpovedi a PN vyhodnotí)čaká kontrola aj známeho a aj ju pri dodržiavaní liečebného režimu😉
@babovka2321 ano ona si to zaplati, čiže jeho to nebude nič stať.
Áno, v tomto prípade sa ti bude počítať MP iba z nového zamestnania.