Ahojte. Chcela by som sa opytat ci pocas materskej dovolenky nabieha nejaka dovolenka u zamestnavatela. Nastupila som do roboty teraz v januari a dostala som len dovolenku na tento rok.ja som ale tak vedela ze pocas MD ma nabehnut dovolenka. Ja som sla na md 1.decembra a bola som na md do polky juna. Teda od januara do juna je 5mesiacov za ktore by som mala dostat adekvatnu cast dovolenky. Mylim sa? Dakujem
nemylis, podla mna by si mala mat za ten cas 8 dni, ak si mala narok na 20 dni dovolenky/rok
20/12*5=8,3
ano. počas MD, no počas RD už nie
máš nárok na dovolenku
určite máš...........ja som dostala spolu s nevyčerpanou dovolenkou za rok 2009 plus ostatnou 45 dní.............a k tomu 30 tohtoročnej......tento rok si užijem 😀
ano, pocas materskej dovolenky mas narok na platenu dovolenku od zamestnavatela. Mozes si ju cerpat po skonceni rodicovskej dovolenky alebo Ti ju musia preplatit.
baby a viete poradit aj konkretne s mojou osobou?rok 2010 od januara PN,porod 21.7 a odvtedy MD...kolko dovolenky prislucha mne za ten rok 2010?
Mas narok na alikvotnu cast dovolenky pocas materskej.
áno, počas MD Ti prislúcha dovolenka, počíta sa to myslím podľa paragrafu 109 zákonníka práca - krátenie dovolenky 😉
baby poradite aj mne?
ja som sla na pn 1.10.2011 a 17.5.2012 som porodila klasik apol roka materska potom rodicak....teraz som dotelefonovala s prevadzkarkou u nas v penzione a ona mi tvrdi ze ekonomka jej povedala ze dovolenka pocas materskej nejde....nechce sa mi verit pretoze kamoska robi v hoteli a tu dovolenku ma a aj ine kamosky....starej mam 7,5 dna to mi uznali lebo to mam ako dokazat na vyp.paske..... prosim prosim o radu ...
@seva112 Máš pravdu, za MD sa dovolenka nekráti, t.j. za tých 34 resp. 37 prvých týždňov, by si mala mať nárok zhruba na polku dovolenky (za rok, keďže ide o cca pol roka).
Nie tak za RD, tam sa kráti - resp. ak si bola na RD celé roky, tak tie roky ti dovolenka nepribúdala.
§ 109 Zákonníka práce:
2) Dovolenka sa zamestnancovi nekráti za obdobie dočasnej pracovnej neschopnosti vzniknutej v dôsledku pracovného úrazu alebo choroby z povolania, za ktoré zamestnávateľ zodpovedá, a za obdobie materskej dovolenky a rodičovskej dovolenky podľa § 166 ods. 1. (to je MD pre chlapa).
áno je to tak......ale niektorí zamestnávatelia zavádzaju.......zvlášť u súkromníka.....