Na UPSVaR po rodičovskej dovolenke.

sashabb1
30. mar 2020

Ahojte, chcela by som sa opýtať, ak mal niekto podobnú respektíve rovnakú situáciu a vie mi poradiť ako to spravil.
Dňa 23.4.2020 (3 narodeninami dieťaťa) mi končí RD. Na RD budem teda 2 roky. Do práce nenastúpim, ale rozviažeme po dohode pracovný pomer k 23.4.2020 a chcela by som sa ísť hlásiť na UPSVaR,
Chcela by som sa opýtať, kedy najlepšie ukončiť pracovný pomer po rodičovskej dovolenke, aby som dosiahla podporu vo výške 50% z príjmu dosahovaného pred nástupom na rodičovskú dovolenku (z vymeriavacích základov dosiahnutých v období dvoch rokov predchádzajúcich začiatku prerušenia povinného poistenia v nezamestnanosti z dôvodu čerpania rodičovskej dovolenky).
Na RD budem plné 2 roky (splním podmienku byť poistený v nezamestnanosti najmenej dva roky, t.j. 730 dní.), avšak počas 5 mesiacov som vykonávala pre môjho terajšieho zamestnávateľa prácu na dohodu o vykonaní práce.Príjem menej ako 30euro mesačne.
Bude v poriadku ak ukončím pracovnú zmluvu dohodou k 23.4.2020 a pôjdem sa hlásiť na úrad práce? Budem mať nárok na podporu vo výške 50% z príjmu pred nastúpením na RD? Zamestnávateľ mi vyplatí na účet aj zvyšok dovolenky, bude to mat nejaký vplyv?
Prečítala som si mnohé články a poradne, ale chcela by som osobnú skúsenosť, ďakujem. Nepotrebujem maximalnu podporu, teda nechcem nastúpiť na 1 deň do práce a potom prácu ukončiť. Len tých 50% z príjmu. Vopred ďakujem.

evittam
30. mar 2020

@sashabb1 Nie. VZ pre podporu je hrubý zdaniteľny príjem z ktorého boli odvadzane odvody na PvN za posledné dva roky pred žiadostou o podporu. T.j.ak to bola dohoda na pravidelny príjem tak z tej dohody.