Ahojte.
Tento mesiac koncim v praci, mam nastup na MD 1.8, mam odrobenych 270 dni, ostavam ako zamestanec.
Naco vsetko mam narok? Prosim poradte,vobec sa do toho nerozumiem 😀
Co znamena, ze koncis v praci, ked ostavas zamestnanec? Myslis tym, ze nastupujes na matersku?
K akemu datumu mas "odrobenych" 270 dni?
Ak si podmienku 270 dni nemocenskeho poistenia za posledne 2 roky splnala k 1.4., tak si mozes poziadat o tehotensku davku, splnas podmienky.
Rovnako tak budes mat narok na matersku.
Po narodeni dietata a doziti 28 dni poziadas o prispevok pri narodeni dietata, po narodeni o pridavok na dieta (rodinne pridavky).
Asi som to blbo napisala, 1.8 mam nastup na matersku,no nedostavam vypoved ale ostavam ako zamestnanec 🙂 a 270 dni mam len ku koncu tohto mesiaca, na tehotensku davku narok nemam
Materska je teda 75% z hrubej mzdy?
No máš nárok na materskú a neskôr na rodičovský príspevok príspevok to je všetko
A rodicovsky je kolko?
70% je materská na papieri čo ti príde zo sociálky budeš mať napísaný presný denný príjem ak ti materská bude vychádzať menej ako je rodičovský čo je 375 čo si nemyslím pri plate čo si napísala môžeš si požiadať na úrade práce o platenie ja som to tak mala a tiež dostáva každý mesiac 25 na dieťa s úradu práce len teraz má nenápadne ako sa to volá príspevok na dieťa ? To sa tiež rieši na úrade práce inak máš nárok iba na to čo bolo uvedené hore u pani peniažky na bábo keď dožije 28 dní a máš odchodenu previdelnu dochádzku ku gynekologické počas tehotenstva to ti dajú na úrade práce papiere ktoré ti vipise gynda že si ku nej chodila a detská doktorka že bábo dovŕšilo v poriadku 28 dní to je nejak málo cez 800
Dakujem pekne🥰
@kristina1001 len opravím materské je 75 percent z denného VZ
@lucka_ke áno tak prepáčte ja som bola vtom že mi počítali 70%
@kristina1001 menilo sa to
@lucka_ke tak ja som pár mesiacov už na rodičovskom takže neviem už ale hádať sa nebudem
@kristina1001 75% je materská
Prečo nemáš nárok na tehotenské? Tam je podmienka tiež 270dni nemocensky poistená, nárok vzniká od 13 týždňa až do pôrodu
Ano tak pise ako @lilinka88 🙂
+ moj plat je 739€ v hrubom, odvija sa od toho nieco?