Ahojte maminy dvojičiek. Ja mám doma 5 mesačné bambulky a bývame v rodinnom dome. Máme iba jeden smetiak a ešte 3 ročnú slečnu a pri 5 člennej rodine nám ten smetiak nestačil, tak mi raz do týždňa zobrala mama smeti k nim. Keďže platíme za smeti aj pre dvojky, tak som dnes zistila, že v iných dedinách dávajú pri narodení dvojičiek až po odplienkovanie druhý smetiak automaticky a zadarmo. Tak sa chcem opýtať ostatných rodičov, na čo máme pri dvojičkách ešte nárok, napríklad ako takáto hovadina so smetiakom, ale dosť podstatná. ďakujem za rady.
@susnacik platite odpad na vahu? Ak ano, mate narok na dalsi smetiak. Ak platite pausal na hlavu, tak asi smola, len jeden smetiak ako kazdy 😖 Vrece navyse ak postavite na vrch pred odvozom vam nezoberu?
dvojicky sice nemam, ale po narodeni dcerky-4. clen rodiny- som si bola vypitat dalsi smetiak, bez problemov sme dostali, zadarmo, poplatok za odvoz smeti je u nas vypocitana za osobu, jejedno, kolko smetiakov mam...odvoz mame kazdy druhy tyzden, niekedy mame 1, inokedy 2 plnych...problem sme este nemali, dostali sme urcity pocet listkov kt treba vyvesit na smetiak...takto to funguje u nas🙂musis to zistit na urade....
nam beru smeti 2 krat tyzdenne, a to je stale plny (4 ludia), papier, platicke a sklo beru extra 1 tyzdenne. raz za 2 t sa mi zda velmi malo, to aj musi smrdiet.
@susnacik Najlepšie bude keď pôjdeš priamo na obecný a spýtaš sa tam...Lebo podľa toho čo píšu baby vyššie, tak je to všade úplne iné. U nás napr. sa platí za každého člena, raz do roka nám z obecného dajú papier, kde je rozpísané koľko platíme za smeti (podotýkam, že deti započítajú hneď ako sa narodia). No keď sme sa boli pýtať na ďalší smetiak tak nás odbili s tým, že si ho treba kúpiť. Smeti u nás odvážajú 1-krát do týždňa, no jeden smetiak nám nestačí (my sme 4-členná rodina, o pár týždňov k nám pribudne 5-člen + ešte moji rodičia, na jeden smetiak sme 2 rodiny)
U nas je to tak,ze platime za objem.....cize na rok nam vypocitali cenu...mame 80l smetiak a vyvazaju 1x tyzdenne...u nas na obecom ziaden narok na nic nie je...
@lulu369 - no taky smetiak (ak ho teda budu bravat a vysypu) vlastny je asi dobra investicia do kvality zivota. Pozerala som to prave a tie klasicke plastove 120l stoja 40e
čaute baby, tak dnes sme si ten smetiak vybavili a dostali sme ho zadarmo, s tým, že sme podpísali zmluvu s obecným úradom, že nám ho zapožičiavajú do veku troch rokov detí a potom im ho musíme vrátiť. Takže super, veľmi nám to pomôže. A my platíme smeti na osobu raz ročne a vynášajú nám ich raz za dva týždne.
ja síce dvojičky nemám, ale mám dieťatko čo má zdrav. problémy. Tiež som sa bola opýtať na Obecnom úrade ako je to . A tu je v skratke ich odpoveď. Že nárok nemám na nič, akurát len povinnosť platiť dane.