Na čo mám nárok po pôrode?

2. jún 2024

Ahojte, potrebujem poradiť na aký príspevok alebo na čo mám nárok po pôrode a ak mám nárok na nejaký ten príspevok alebo niečo musím o to požiadať v mojom meste alebo ako to je ? Ja som si to pozerala na internete lenže ja tomu vôbec nerozumiem nevyznám sa v tom preto prosím ak sa niekto vyzná môžte mu poradiť ? Tento rok som skončila školu nadstavbu ešte som nebola v žiadnej robote na trvalý pracovný pomer, dostávam tehotenské štipendium zatiaľ pokým neporodim. Ďakujem

hylary
2. jún 2024

Máš narok na prídavky na dieťa po narodení dieťaťa, na tzv. "Kocikovne" - to je nejakých 800€ neviem presne... Na materskú neviem či máš nárok keď si nepracovala, tuším to menili, že už majú nárok aj tie ktoré práve dostudovali ale neviem to na 100%

kitycat
2. jún 2024

A otec dietata nezaraba, ze mas take trapenie s pridavkami? Tvoja mama sa nevyzna? Hmm

eliska13
2. jún 2024

@kitycat normálne sa pýta na čo má nárok od statu?čo s tým má otec?

zojanka
2. jún 2024

@hylary
Prídavok na dieťa - 60€/mes. - vybavíš po pôrode na UPSVaR
Jednorázový príspevok pri narodení 830€, príde automaticky z UPSVaR.
Ak máš nárok na materskú, tak od 6-8 týždňov pred pôrodom, vypláca Sociálna poisťovňa, podáš si žiadosť, vypíše ti ju gynekológ.
Ak nemáš nárok na materskú - tak od narodenia rodičovský príspevok 345€/mes. - vybavíš po pôrode na UPSVaR

hylary
2. jún 2024

@zojanka ďakujem 🙂 ale ja som sa nepýtala 😁

zojanka
2. jún 2024

@hylary pardón 🤭 omylom som

mondolina
2. jún 2024

@kitycat
fakt odpoveď k veci.

vejapa76
2. jún 2024

Ešte doplním ak bývaš s partnerom (manželom) tak má nárok na daňový bonus (ak pracuje). Keď začneš pracovať môžeš si ho uplatňovať ty. Momentálne je vo výške 140,-€

kitycat
2. jún 2024

@eliska13
@mondolina no a? Je tak tazke citat s porozumenim ..

mondolina
2. jún 2024

@kitycat
pre teba evidentne nie.

eliska13
3. jún 2024

@kitycat a čo s tým má jej mama??ty píšeš hlúposti a ešte si drzá.Ja tieto veci sledujem a tiež neviem ako sa dohodli či študentky a VŠ bez prac.skusenosti budú dostávať.@alenamihal ovláda tieto veci

martul
3. jún 2024

@kitycat pre teba zjavne áno.