Ahojky, chcela by som sa opýtať na čo všetko mám nárok po narodení druhého dieťa- financie, príplatky apod....
Viem, že klasika- ,, pôrodné,, , prídavky, manžel daňový bonus. Ja bohužiaľ len rodičovský príspevok, materskú mi neschváli, nakoľko mi pracovný pomer skončil počas mojej rodičovskej dovolenky 30.11.2018 a termín pôrodu mám 22.10.2019.....
Známa získala aj nejaký jednorazový príplatok pri narodení druhého dieťaťa na prvé dieťa vo výške cca 50€. Viere ako sa volá ten príplatok?
Ďakujem.
@zuzu233 ale uz ti napisali, že na ten príspevok nárok nemáš, keďže nemáš nárok na MD. Ale keby si sa bola zaujímala skôr, mohla si si ten nárok na MD zariadiť...
@dopolbokaodrata @ceklis tak ju asi nezaujíma aspon minimálna MD .. čo sa dá zabezpečiť prihlásením sa na DNP ...
a tým pádom dostane aj ten príspevok o ktorý sa pýta.
A tiež aj vyšší rodičovský ju nezaujíma,,,,
:D nemám slov, ale každý sme nejaký 🙂
@zalka
@dopolbokaodrata
@mirka17
@ceklis
Mňa zaujíma ale bohužiaľ neviem v tomto chodiť, preto sa pýtam o pomoc...ja som momentálne na predĺženej rodičovskej dovolenke- platenej a bola som sa pýtať aj na úradoch a povedali mi, že za žiadnych okolností nemám nárok na MD a ani na vyšší RP, hoci som pred prvou MD robila vkuse 6 rokov.
@zuzu233 ved Zalka ti napisala, ze to mas riesit cez DNP
@zalka
@veronikaszabova
Áno, pýtala som sa aj na dobrovoľné poistenie a oni ma odbili, že to mi nepomôže, keďže som na platenej rodičovskej dovolenke a ani keby som zrušila platenú RD tak s tým.nevyhram.
Ďakujem za rady, o MD manžela uvažujeme tiež.
@zalka môžem tá veľmi pekne poprosiť s touto situáciou, V 2018 som poberala materske na dieťa. V súčasnosti mám nárok na 24 dni dovolenky(nevyčerpana dovolenka za rok 2017, 2018 a obdobie na materskej 2018). Nastup na ďalšiu matersku mám február 2020. Ako si prosím môžem maximalizovať matersku? Môžem zamestnávateľa požiadať o preplatenie celej dovolenky teraz v decembri počas trvania RD? Mám na to právny nárok, či to len v prípade výpovede a môžu mi to zamietnuť? Moja HM je 1430eur. Dakujem veľmi pekne za napad, ako si ju môžem navysit(dodatok na vyššiu mzdu nedostanem a ani mi nepotvrdila nereálnu sumu, keďže sa jedna o obrovsku firmu)
@lila1988 dovolenka sa neprepláca počas trvania PP . Takže aj keby si čerpala tento rok dovolenku, tak kvôli sviatkom ti skôr môže znížiť priemer ako zvýšiť ... kedže sa nedá preplácať a odmenu ti asi nedajú .
V podstate ti vyrátajú MD minimálne v takej výške ako si mala pri prvom dieťati.
@zuzu233 na ten narok nemas, kedze nemas narok na materske