Ahojte, absolútne neviem čo robiť. Som na rodičovskej do 30.11. Ale zistila som, že som znova tehotná. Oznámiť to hneď zamestnávateľovi?? Akú budem mať materskú? Môže má vyhodiť? Materská sa bude rátať s platu alebo ako? Keďže rodicak mi skončí 30.11. A na metrsku by som mala nabehnúť neskôr a do zamestnania sa vrátiť nechcem (zlý kolektív). Na čo všetko mám nárok? Moc Vám ďakujem za každú radu 🙏
alebo vas lekar može vypisat na PN- ak by ste mali komplikacie/ rizikove tehotenstvo
@misana84 mohla by byť pnka aj 4mesiace a nemohli by má vyhodiť? Potom by sa mi materská ratala z predošlej výplaty?
O Tom či je dôvod na PN a jej dĺžke rozhoduje lekár. Ak na mestskú nastúpis v roku 2024, bude sa počítať z roku 2023 a teda závisí ako vykryjes čas od skončenia RD do konca roka
pocas PN a aj ked oznamite, že ste tehotna Vas zamestnavael nemože vyhodit( ste v ochrannej lehote)....vlastne aj ked nastupite a oznamite- pisome, že ste tehotna ste v ochrane...ale aku vysku materskej budet mat to neviem...a na Vasom mieste by som vydržala ten mesiac v praci- do konca roka 2023.
Kedy máš odchod na druhú materskú? Vieš čas medzi skončením RD a nástupom na MD riešiť vyčerpaním dovolenky? Ak nie, máš nárok požiadať o neplatené voľno. A sama si platiť odvody do ZP. Zamestnávateľ ti ale nie je povinný vyjsť v ústrety. A máš nárok dať výpoveď. Inak si povinná vrátiť sa do zamestnania. Argument "zlý kolektív" nie je právny argument na to, aby si sa nemusela vrátiť do práce.