Na aký príspevok mám nárok ako tehotná a nezamestnaná?

monandy
15. okt 2012

Ahojte. Som tehotna 13 tyzdny a nezamestnana bez naroku na podporu nakolko nemam odpracovane roky. A dostala som vypoved nakolko firma skrachovala. Vtedy som este tehotna nebola. Teraz som uz 13 tyzdni a nikto tehotnu zenu nezamestna. Neviete mi prosim niekto poradit co sa da robit v takomto pripade, alebo kam sa mam na koho obratit aby mi pomohol?. A ci vobec budem mat narok na matersku? Dakujme Vam zienky velmi pekne.

lenkasulovcova
15. okt 2012

mas narok na rodicovsky prispevok a rodinne pridavky, t.j. spolu cca 217€

michaelamilan
15. okt 2012

hoď sa spýtať na sociálku tam Ti povedia všetko čo potrebuješ.......a poprípade už aj niečo vybavíš....aspoň určite skorej, ako tu zistíš odpoveď 😀. Ajtak nechápem, prečo si si to už nezačala vybavovať skorej......Prajem veľa šťastia a nenechaj sa na sociálke odbiť!!!!!

terina25
15. okt 2012

materskú nedostaneš.dostaneš rovno RP.ak žiješ sama bez partnera ,tak ti ešte možu priznať dávku v hmotnej núdzi prípadne ti možu dať životné minimum.

danusskaaa
15. okt 2012

Na matersku nebudes mat narok, takze informacie o rodicaku ti poskytne Urad prace socialnych veci a rodiny. budes dostavat rodicovsky prispevok 217e mesacne. pocas tehotenstva musis zohnat pracu, alebo sa nahlasit na urad prace. ak mas po 25 tak budes dostavat podporu, ak nemas tak nedostanes nic, len si nemusis sama platit odvody do zdravotnej poistovne. Nezabudni, ze ak nebudes pracovat tak nech ta doktor 6tyzdnov pred porodom nevypisuje na matersku-nemas na nu narok a tak by sa ti v tom mesiaci urobil schodik nedoplatku. lebo ked si vypisana na materskej, urad prace uz za teba neplati do zdravotnej, cim si to budes musiet uhradit sama. je to vyse 47e co je vela, ked nemas ziadny prijem. Ak si pracovala na zmluvu aspon 1.mesiac, mas pravo na PNku, len sa dohodni s doktorom nech ta vypise. taktiez nezabudni, ze ak ti tu PN da, maj ju az do porodu, ziadny vypis na matersku, lebo sa zopakuje to, ze si budes mesiac musiet zaplatit sama ako samoplatca do zdravotky /ja som o tom nevedela a musela som platit, preto ta upozornujem/!!! ak budes chciet vediet viac napis mi IP, rada odpoviem!