Na aké príspevky mám nárok, keď som tehotná stredoškoláčka?

kamelia0111
15. sep 2010

ahojte, prosím Vás porad´te mi som v 4mesiaci...................SOM STUDENTKA NA STREDNEJ SKOLE S MATURITOU, SOM V POSLEDNOM ROCNIKU..................... 😔 CHCEM SA OPYTAT NACO MAM NAROK PO NARODENI BABETKAna materku alebo na ine prispevky, ak som NIKDE PRED TYM NEPRACOVALA A ANI NEPLATILA SI NEMOCENSKE.................. 😢 PROSIM PORDE MI, AK MAM TAK NACO A KOLKO DAKUJEM 😅

katka888
15. sep 2010

od zaciatku mas narok na rodicovsky tj.164,22 eur mesacne. tzn. miesto materskej, 6 tyzdnov pred plan termin porodu mas narok na RP a to do dovrsenia 3roku dietata

benne
15. sep 2010

ak budeš pravidelne chodit k gynekologovi na prehliadky do poradne, tak po narodeni o 30 dni máš nárok na ten 25-tis. príspevok. Rodičovký príspevok dostaneš až po narodení dieťatka, ked vypíšeš papiere a odnesieš na úrad, tak nasledujúci mesiac Ti vyplatia.

kaktusik007
17. sep 2010

@kamelia0111 ako pisu dievcence, len ti to zhrniem a doplnim:
- 6-8 tyzdnov pred terminom porodu nastupis na MD, na ktoru mat narok nebudes, avsak mas narok na rodicovsky prispevok vo vyske 164,22€ mesacne az do troch rokov veku dietatka, ziadas on na urade prace, socialnych veci a rodiny
- pri narodeni mas narok na prispevok pri narodeni, vo vyske 151,37€ ziadas detto na urade prace, soc, veci a rodiny
- po narodeni mas narok na rodinne pridavky vo vyske 21,99€ - toto ale sa este pre buduci rok zvalorizuje, takze to bude o par centov viac...
- po narodeni, ak sa babatko dozilo 28 dni, a ty si chodila pravidelne na prehliadky gynekologovi, mas narok na priplatok k prispevku pri narodeni vo vyske 678,49€ - detto ziadast na urade prace, soc. veci a rodiny

v podstate vsetko riesis u jedneho okienka, a ak maju pani na urade rozdelenu agendu podla priezviska, tak aj s jednou pani... ta by ti mala pomoct, ono uz to nie je take ako kedysi, ze uradnik je pan, postupne sa to meni a niektore tety su fakt mile 🙂

a skus sa spytat na priplatok k pridavku na dieta, ten je vo vyske cca 11€ mesacne, ci nesplnas podmienky.... teta na urade isto pomoze 😉